Jubileumvoordeel: Bespaar 15 % op visitekaartjes – slechts tot en met 31 juli 2024. Code: HAPPY-BC-15

Goed

Trustpilot
Jubileumvoordeel: Bespaar 15 % op visitekaartjes – slechts tot en met 31 juli 2024. Code: HAPPY-BC-15

Folders

Goed

39 beoordelingen op

TrustpilotTrustpilot

FOLDERS DRUKKEN: HET VERSCHIL MET EEN NORMALE FLYER

Het fundamentele verschil tussen flyers en folders zit 'm in de verwerking. Terwijl flyers ofwel eenzijdig of dubbelzijdig worden bedrukt en vervolgens in een bepaalde vorm worden gesneden, ligt daar bij folders nog een stap tussen: het machinaal vouwen. Het verschil is, dat de knikken hier met de hand worden gemaakt en bij het vouwen met de machine ontstaan zogenoemde vouwbreuken. Een ander onderscheidend kenmerk is het aantal pagina's. Flyers hebben een maximale omvang van twee pagina's, alles met meer pagina's valt in de regel onder het begrip folder.

POPULAIRE FORMATEN EN VOUWWIJZEN VOOR FOLDERS

In onze onlineshop kunt u folders in DIN-formaten en speciale formaten laten drukken. De populairste folders van onze klanten zijn zeszijdige folders in het formaat DIN-lang en vierzijdige folders in A4- en A5-formaat. De vouwwijze die geselecteerd kan worden, hangt af van het aantal pagina's van de flyers. De zogenoemde enkele vouw, waarbij een vouw wordt gemaakt in het midden van het vel papier zodat de pagina's parallel op elkaar kunnen liggen, is alleen beschikbaar voor flyers met vier pagina's. Vanaf een omvang van zes pagina's is ťťn vouw niet meer voldoende, en dus verandert ook de vouwwijze. Vaak wordt hiervoor de zogenoemde wikkelvouw gebruikt, waarbij niet in het midden van het vel papier wordt gevouwen, maar dit - afhankelijk van het gewenste aantal pagina's - in drieŽn (2-breuk vouw) of in vieren (3-breuk vouw) wordt verdeeld en gevouwen.

PAPIER EN VEREDELING VOOR UW FOLDERS

Het vaakst laten onze klanten klassieke folders online drukken zonder extra veredeling. Hiervoor kunt u altijd kiezen uit kunstdruk-, offset- en wit kringlooppapier. De genoemde papiersoorten bieden wij aan in verschillende gramsgewichten. Het meest gekozen papier in de categorie standaard folders is 135 g/m≤ kunstdrukpapier. Wie folders wil laten drukken en deze een heel hoogwaardig uiterlijk wil geven, doet er goed aan ze te laten voorzien van uv-lak. De keuze is beperkt tot kunstdrukpapier met sprekende kleuren, dat door onze klanten het vaakst wordt besteld met een gramsgewicht van 250 g/m≤.

FAQ's OVER FOLDERS

Wanneer zijn folders geschikter dan de standaardvariant?

In folders kunt u veel informatie ook in compacte formaten kwijt.

Welke papierdikte is het meest geschikt voor mij?

Het papier dient niet te dik of te dun te zijn. Bij ons in de onlineshop is papier verkrijgbaar met gramsgewichten tussen 90 en 250 g/m≤. Wij adviseren vooral de gramsgewichten 135 en 170 g/m≤.

Ik heb niet veel verstand van het opmaken van bestanden - kan ik op een andere manier een goed resultaat krijgen?

Wanneer u geen opgemaakt bestand bij de hand heeft, kunt u folders online vormgeven. Daarvoor heeft u geen extra programma's nodig, maar kunt u direct in de browser in onze online vormgeven-tool vierzijdige folders in DL-formaat of in A6-formaat maken.

Zijn de flyers bij levering al gevouwen?

Onze folders zijn bij levering al gevouwen.

Welke vouwwijze is het meest geschikt voor welke soort informatie?

  • Folders met enkele vouw zijn vooral geschikt als tafelkaartjes, wens- en uitnodigingskaarten evenals vouwvisitekaartjes.
  • Folders met luikvouw of raamvouw (3-voudige vouw) zijn geschikt als uitnodigingen of programmaboekjes bij evenementen.
  • Folders met wikkelvouw geven uitgebreide informatie weer in kleine hoeveelheden. Daarom zijn ze bij uitstek geschikt om producten, diensten of bedrijven te presenteren. Hiervoor kunt u kiezen uit een 2-, 3-, 4- en 5-voudige vouw.
  • Folders met zig-zagvouw kunnen worden gebruikt als imagebrochure, menukaart, aanbod- of dienstenportfolio - ook deze folders zijn leverbaar met een 2-, 3-, 4- en 5-voudige vouw.
  • Folders met kruisvouw zijn vooral praktisch wanneer u veel te vertellen hebt, en daarom zijn deze ideaal voor uitgebreide productpresentaties of imagocampagnes. De folder wordt net als een landkaart of krant opgevouwen en zo wordt het hele spectrum van uw aanbod ontvouwen.

Welke soort laklaag is bij folders mogelijk?

Wij bieden u in onze categorie "UV-lak folders" een hele reeks vierkante folders evenals folders in staand en liggend formaat aan met een UV-laklaag over het volledige oppervlak. Voor een optimaal effect adviseren wij het gebruik van 250 g/m≤ kunstdrukpapier. Dit wordt vůůr het vouwen voorzien van een rillijn/gleuf, waardoor een foutloze laklaag mogelijk wordt gemaakt.

Welke veredelingen zijn bij folders mogelijk?

Behalve de laklaag over het volledige oppervlak kunt u ook kiezen tussen glanzend en mat gestreken papier. Een grote keuze uit veredelingswijzen is vooral mogelijk bij de vouwkaarten die ťťn keer zijn gevouwen. Hiervoor kunt u kiezen uit een cellofaanlaag, een UV-laklaag en een soft-touch-cellofaanlaag. Iets heel anders vormen onze geperforeerde folders. Bij deze folders wordt de vouw van laatste pagina enkelvoudig geperforeerd, waardoor deze pagina er gemakkelijk kan worden afgescheurd. Gebruik geperforeerde folders voor reclameacties met afscheurbare tegoedbonnen of antwoordkaarten voor prijsvragen.

Bestaan er folders van natuurpapier?

Al onze soorten eco- en natuurpapier zoals offsetpapier en kringlooppapier vindt u in de categorie "Folders eco-/natuurpapier". Behalve de folders vindt u in onze categorie "Eco-/natuurproducten" een enorme keuze aan drukwerk dat wij voor u op duurzame papiersoorten drukken.

Onze tip: Geef bewust de voorkeur aan ons kringlooppapier en zet u samen met ons in voor de bescherming van het milieu. Al het drukwerk dat u bij ons op kringlooppapier laat drukken, is klimaatneutraal en daarmee ondersteunt u automatisch de bescherming van het milieu.
Meld u aan
Wachtwoord vergeten
Nieuwe klantenaccount aanmaken
Geen toegangsrecht tot deze klantgegevens.
Voer uw e-mailadres in
Voer uw wachtwoord in
Nieuw bij ONLINEPRINTERS? Nu registreren
Controleer uw e-mailadres
Na een geslaagde authentificatie ontvangt u per e-mail een gedurende 1 uur geldige link evenals verdere aanwijzingen voor het terugzetten van uw wachtwoord.
Voer uw e-mailadres in
Voer uw wachtwoord in
Herhaal het wachtwoord
Wij gebruiken de door u meegedeelde gegevens om een klantenaccount aan te maken en voor de uitvoering van uw bestelling. Wanneer u een product heeft gekocht kunnen wij u daarna via een e-mail aanbevelingen voor soortgelijke producten sturen. Wanneer u dat niet wilt kunt u ons een berichtje sturen of klikken op de afmelding in de e-mail. Meer informatie vindt u op Privacybescherming.
Heeft u al een klantenaccount? Naar de aanmelding
Meld u met de juiste toegangsgegevens aan om toegang te krijgen tot de gepersonaliseerde productvoorstellen. Met ťťn klik op de knop wordt u doorgestuurd naar de standaardproductpagina zonder personalisatie.
Naar de productpagina