Om in te bijten zo mooi: gratis lettertypes voor menukaarten

Zoals iedereen weet, eet ook het oog mee – en dat begint al bij de menukaart. Hoe aantrekkelijker de vormgeving, hoe meer trek men krijgt. Wij hebben gratis lettertypes voor menukaarten geselecteerd die dit effect ondersteunen.

Spoedcursus zetspiegel: Zo ontwerpt u harmonische lay-outs

De zetspiegel zorgt voor een bepaald effect van het drukresultaat of de lay-out op het beeldscherm. Daarom is het bij het begin van de vormgeving raadzaam zich grondig bezig te houden met de zetspiegel. Wij leggen de mogelijkheden hierna uit en stellen gratis templates beschikbaar om te downloaden.

Pdf-bestanden samenvoegen: Zo lukt het betrouwbaar, snel en gratis

Meerdere pdf-bestanden samenvoegen – helaas mislukt dit bij menige freeware-tool, want voor de frequent benodigde functie is af en toe een “Pro”- of “Premium”-versie nodig waarvoor moet worden betaald. Hoe u pdf-documenten met en zonder hulpprogramma’s combineert, wordt u door onze praktijkgids getoond.

Foto’s in Photoshop bijsnijden – basics tutorials

Wanneer een foto in Photoshop moet worden bewerkt, staat niet per se de aanpassing van kleuren, het retoucheren van gedeelten van de foto of het toevoegen van tekst op de voorgrond. Soms moet een foto alleen maar passend worden bijgesneden. De tool voor het vrijstaand maken is hierbij een nuttige en eenvoudige functie om foto’s in Photoshop te kunnen bijsnijden – al naargelang bepaalde richtlijnen of eigen aanwijzingen. In de volgende tutorial leert u hoe uw foto’s binnen de kortste keren het juiste formaat krijgen.

Poster fonts die opvallen

Ze moeten vooral opvallen, de poster fonts en aankondigingen op groot formaat. Daarbij idealiter ook nog van verre goed leesbaar, zodat de inhoud de aandacht van zoveel mogelijk mensen trekt. Welke fonts daarvoor geschikt zijn en ook nog gratis mogen worden gebruikt, leest u hier.

Foto’s met een bewegingselement schieten en daarmee succesvol reclame maken: cinemagraphs

In dit artikel vestigen wij de aandacht op een fototrend die naar onze inschatting binnenkort weer zal opleven: foto’s met een bewegingselement, ook wel cinemagraphs genoemd. Deze foto’s hebben een echt wow-effect. Met de juiste handgrepen wekt ook u foto’s tot leven, zonder daar veel voor te betalen. Hoe u beweging in uw foto’s brengt en welke reclamekanalen u daarmee optimaal kunt bespelen, komt u hier te weten.

Praktische foto-apps: van het onderwerp tot en met slim retoucheren

Het aanbod in de stores van Apple en Google op het gebied van fotografie en beeldbewerking is gevarieerd. Er zijn veel praktische apps voor fotografen, die helpen bij de voorbereidingen van een shoot, tips geven en inspiratie leveren en ondertussen ook de fotograaf ondersteunen. Dankzij slimme beeldbewerkingsapps kan zelfs menig mislukt kiekje uiteindelijk nog worden veranderd in een acceptabele foto.

How to smooth edges in Photoshop – basics tutorial

Een van de fundamentele functies van Photoshop is het selecteren van motieven die vervolgens vrijstaand kunnen worden gemaakt. Wanneer er echter haast bij is, worden randen vaak niet netjes vastgelegd en zien er pixelig uit. Photoshop biedt voor zulke gevallen een paar nuttige en eenvoudige instellingsmogelijkheden om randen te verfijnen. In deze tutorial leert u hoe u deze goed kunt toepassen.

Niet alleen populair bij kinderen: lettertypes om in te kleuren

Kinderen die moeten wachten willen bezig zijn met iets – of dat nu in een restaurant is of in de wachtkamer van de dokter. Dan is het goed wanneer men zijn kleine klanten en patiënten wat te bieden heeft, bijvoorbeeld kleurplaten. Als basis kan een lettertype dienen dat moet worden ingekleurd. Daarvan zijn er gelukkig heel wat die gratis kunnen worden gedownload.

Pdf-bestand draaien: Weergave en formaat eenvoudig aanpassen

Staat uw pdf-bestand ondersteboven, is het nog niet in het eindformaat aangemaakt of heeft het lelijke witte randen? Geen probleem. In onze praktijkgids laten wij u zien hoe u pdf-documenten snel en eenvoudig kunt roteren, met of zonder onlinetool.