“Lord of the Rings”-lettertypes rechtstreeks uit Midden-aarde

Het “Lord of the Rings”-lettertype is net zo bekend als de boeken van Tolkien en de spectaculaire verfilmingen ervan. Hoe men ze zelf kan gebruiken en welke lettertypes Midden-aarde ons nog meer heeft te bieden, verraden wij hier.

Photoshop-filters en hun toepassing – basics tutorial

Afbeeldingen bewerken met behulp van Photoshop-filters is een elementair onderdeel van het grafische programma Adobe. Dat kunnen kleurveranderingen, vervagingen of zelfs compleet nieuwe afbeeldingseffecten zijn. Photoshop biedt daarvoor een nagenoeg onbeperkt aantal filters. In deze video-tutorial maken wij u vertrouwd met drie verschillende filters en laten wij zien hoe u deze met slechts een paar klikken op uw afbeeldingen kunt toepassen.

Pdf-bestand converteren naar een jpg-bestand: verschillende oplossingen leiden naar het doel

Hoe een pdf-bestand met een hoge resolutie kan veranderen in een verkleind jpg-bestand? Wij laten u verschillende manieren zien hoe u een pdf-bestand kunt omzetten in een jpg-bestand – met en zonder Adobe Acrobat Pro, systeemeigen functies en nuttige online-tools.

Inhoudsopgave in InDesign aanmaken – basics tutorial

Vroeger was het een nachtmerrie voor ontwerpers, tegenwoordig is een inhoudsopgave met een paar muisklikken gerealiseerd: Het maken van een inhoudsopgave kost lay-outers geen hoofdbrekens meer, wanneer zij een paar fundamentele regels ter harte nemen.

Het maken van een lay-out in InDesign: Afbeeldingen invoegen – basics tutorial

Wat hebben gedrukte magazines, tijdschriften en catalogi met elkaar gemeen? Juist, ze hebben allemaal een lay-out met teksten en afbeeldingen. Adobe InDesign heeft de juiste gereedschappen om beide componenten goed uit te lijnen en te plaatsen. Hoe u in InDesign afbeeldingen kunt invoegen, beheren en controleren, ziet u in onze tutorial.

Photoshop: slimme objecten en hun voordelen – basics tutorial

Bij slimme objecten houdt men er eerst geen rekening mee hoe omvangrijk en veelzijdig de Photoshop-functie kan worden toegepast. Alleen al het converteren van een afbeelding naar een slim object kan de gehele workflow van de beeldbewerking vereenvoudigen. In deze tutorial laten wij u drie toepassingsmogelijkheden zien, waarbij slimme objecten in Photoshop u bij uw werkzaamheden kunnen ondersteunen.

Pdf-formulier maken – snel en eenvoudig naar een interactief document

Interactieve formulieren kunnen bij het invoeren en controleren van gegevens voor de gebruikers zeer nuttig zijn. Wij laten u zien hoe u met Adobe en verschillende online-tools een pdf-formulier kunt maken en dit aan uw eigen behoeften kunt aanpassen.

Lettertypes met schreven: gratis fonts en wetenswaardigheden

Lettertypes met schreven stralen vaak een zweem van nostalgie uit, maar kunnen ook een heel moderne uitstraling hebben. Voor elke stijl zijn er gratis fonts te vinden, waarvan wij er een paar op een rijtje hebben gezet.

Zo maakt u een geslaagd verpakkingsdesign – Do’s & don’ts

Wie opvalt, wint! Zo ongeveer zou men de algemene slogan van verpakkingsdesign kunnen beschrijven. Maar dat is in een grote levensmiddelenzaak met duizenden concurrerende producten gemakkelijker gezegd dan gedaan. De verpakking die de opvallendste kleuren heeft, hoeft niet per se ook op te vallen. Hiervoor moeten nieuwe wegen worden bewandeld en bepaalde tips in acht worden genomen.

EK 2021: speelschema-templates voor uw marketing

Voetbalkoorts in Europa: Wij geven u belangrijke informatie en passende speelschema-templates voor uw marketingacties, zodat ook uw onderneming profiteert van het Europees kampioenschap 2021.