Vignette in Photoshop maken – Photoshop basis tutorial

Wat bij veel foto-opnamen vaak als objectieffout wordt beschouwd, kan in beeldbewerkingsprogramma’s kunstmatig worden uitgevoerd en de foto opzettelijk een heel nieuw effect geven: het vignet. De vager gemaakte fotoranden zorgen bij het bekijken vaak voor een nostalgisch gevoel en doen denken aan originele foto’s uit vroeger tijden. In deze tutorial laten we zien hoe u snel en eenvoudig een vignette in Photoshop kunt maken en welke effecten u daarmee kunt bereiken.

Folder maken – een voorbeeld voor een zeszijdige folder in DIN-lang

Folders zijn verkrijgbaar in talrijke varianten, vormen en formaten. Ze zijn bij uitstek geschikt om informatie zo overzichtelijk en geordend mogelijk over te brengen. In deze tutorial gaat het om een folder in staand formaat met een ontwerp in liggend formaat. Hoe men zelf folder maakt en waarop moet worden gelet.

Banner ontwerpen voor AHOJ! Souvenirmanufaktur

PVC-banners vormen een prachtig medium om het eigen merk opvallend te presenteren. In beurshallen, op bouwschuttingen of bij sportevenementen worden de klassiekers als snel een blikvanger. Wij hebben onze Facebook-fans onlangs de mogelijkheid geboden zich zelf te overtuigen van de kwaliteiten van het reclamemiddel. Bij onze banner-prijsvraag kon AHOJ! Souvenirmanufaktur uit Berlijn zich uiteindelijk verheugen op een professioneel vormgegeven reclamebanner en het bijbehorende drukken daarvan. Wij hebben van die gelegenheid gebruikgemaakt en tijdens de vormgeving een tutorial gemaakt!

Logo ontwerpen: Logo maken, een fluitje van een cent

Een logo ontwerpen is een kunst op zich. In principe is het de taak van een logo een onderneming of een bepaald product te vertegenwoordigen. Om ervoor te zorgen dat het logo bij een onderneming of product past, moet er op een paar dingen worden gelet. Wij laten u aan de hand van het fictieve voorbeeld van “STARMUSIC – Dein Musikhaus” zien, hoe men bij de vormgeving van een logo te werk gaat en waar het bij een goed logo op aankomt.

Embed fonts met InDesign, Photoshop en Illustrator

Lettertypes zijn net zo talrijk als zandkorrels op het strand. Of het nu een systeemlettertype als Arial is dat standaard door elke computer wordt ondersteund of een van de populaire soorten lettertypes dat in de druksector wordt gebruikt zoals Helvetica. Om ervoor te zorgen dat op het latere gedrukte product precies die lettertypes te zien zijn die u bij het aanmaken van de drukgegevens hebt gekozen, moet u de lettertypes insluiten. Hoe dat gaat en waarom embed fonts zo belangrijk is, komt u in deze tutorial te weten.

Photoshop actions maken, laden en toepassen

Komt dit u bekend voor: U wilt uw foto’s optisch verbeteren en voert daarom steeds weer dezelfde bewerkingsstappen uit? Photoshop actions voeren dat voor u met één klik uit! Zo kunnen in Photoshop geautomatiseerde beeldbewerkingsprocessen vastgelegd of geïnstalleerd en toegepast worden. In onze tutorial willen wij laten zien welke mogelijkheden de Photoshop actions bieden en hoe u het gereedschap optimaal gebruikt.

Photoshop tutorial: Google Nik Collection

De gratis beschikbaarstelling van de Google Nik Collection heeft in maart 2016 voor furore gezorgd! Daarmee belooft Google de gebruikers van deze Adobe-plug-ins voor Photoshop, Lightroom en Aperture “Foto’s waarvan u zich allang een voorstelling had gemaakt”. Met behulp van drie beeldsterke voorbeelden stellen we deze hoogwaardige tool aan u voor.

Goud in CMYK

Goud is niet alleen als sieraad een echte blikvanger. Het wordt ook graag gebruik in een grafisch ontwerp, wanneer een design of een element er heel erg sierlijk uit moet zien. In deze tutorial komt u te weten hoe u met behulp van de proceskleuren cyaan, magenta, yellow en key een vrij realistisch goudeffect voor uw drukproject maakt, zonder dat daarvoor een speciale kleur nodig is.

De 5e kleur: Reliëflak, uv-inkt en speciale kleu

Reliëflak, blacklight inkt, speciale kleuren – het aanmaken van gegevens voor deze bijzondere inkt en kleuren in Adobe InDesign verloopt altijd volgens hetzelfde principe. In deze tutorial leert u de afzonderlijke stappen kennen – kort en kittig!

20 gratis Photoshop-penselen die u geweldig zult finden

Gratis photoshop-penselen zijn net zo talrijk als zandkorrels op het strand. Wij zijn op zoek gegaan voor wie geen zin heeft in downloaden, installeren en uitproberen. Als grafisch ontwerper, designer of gewone creatieveling zult u deze 20 sets penselen geweldig vinden: Ze zijn gratis, kunnen vrij commercieel worden gebruikt en de bron hoeft niet te worden vermeld. Perfect voor uw dagelijkse creatieve activiteiten, tijdens uw werk of privé!