Niet alleen populair bij kinderen: lettertypes om in te kleuren

Kinderen die moeten wachten willen bezig zijn met iets – of dat nu in een restaurant is of in de wachtkamer van de dokter. Dan is het goed wanneer men zijn kleine klanten en patiënten wat te bieden heeft, bijvoorbeeld kleurplaten. Als basis kan een lettertype dienen dat moet worden ingekleurd. Daarvan zijn er gelukkig heel wat die gratis kunnen worden gedownload.

Pdf-bestand draaien: Weergave en formaat eenvoudig aanpassen

Staat uw pdf-bestand ondersteboven, is het nog niet in het eindformaat aangemaakt of heeft het lelijke witte randen? Geen probleem. In onze praktijkgids laten wij u zien hoe u pdf-documenten snel en eenvoudig kunt roteren, met of zonder onlinetool.

Foto’s scherper maken met het hoogdoorlaatfilter – Photoshop basics tutorial

Haal in de nabewerking het beste uit uw foto’s en verbeter de kwaliteit van uw vakantie- of smartphone-foto’s – bijvoorbeeld door ze te verscherpen. In deze tutorial leert u hoe het hoogdoorlaatfilter wordt gebruikt voor het naderhand scherper maken van foto’s, en hoe u de optimale scherptegraad voor uw motief vindt.

Goed leesbare lettertypes voor lopende teksten

Hoe meer tekst moet worden overgedragen, des te leesbaarder moet het lettertype zijn. Dat er ook binnen deze groep behoorlijk wat afwisseling kan zijn, laat onze kleine keuze aan gratis lettertypes met schreefjes zien.

Photoshop blur – Basics tutorial

Met Photoshop-vervagingsfilters kunnen foto’s met slechts een paar klikken professioneel worden nabewerkt. Het effect geeft foto’s een compleet nieuwe sfeer of legt de focus op een bepaald gedeelte. Zo kunnen ook foto’s die zonder dure uitrusting werden gemaakt, er heel professioneel uitzien. In deze tutorial leert u hoe u met Gaussiaans vervagen een achtergrond vervaagt, om de focus meer op de voorgrond van de foto te leggen.

Vrijstaand maken met Photoshop CC 2018 – Photoshop basics tutorial

Met de update van Adobe voor Photoshop CC 2018 zijn enkele spannende nieuwe functies beschikbaar. Een van de nuttigste is “Onderwerp selecteren” of “Subject Select”-tool. Hierbij selecteert Photoshop met slechts één klik op intelligente wijze zelf motieven zonder herhaaldelijk te hoeven klikken. En zo kunt u met, naar verhouding weinig moeite, objecten in Photoshop vrijstaand maken. Hoe goed de nieuwe tool werkt en welke voordelen dat bij het vrijstaand maken biedt, laten wij u in de volgende tutorial zien.

Als met een veer geschreven: Sierlijke lettertypes voor speciale gelegenheden

Of het nu gaat om een feestelijk lettertype ter gelegenheid van een groot jubileum of voor stijlvolle uitnodigingen – sierlijke lettertypes zorgen voor een feestelijk accent en zijn momenteel ook heel trendy. Met onze onderstaande keuze aan fonts laten wij u het gehele spectrum aan sierlijke lettertypes zien. En het beste daaraan is, dat ze gratis en snel kunnen worden geïnstalleerd.

Welk font voor een wedding? Tien gratis lettertypes voor uitnodigingen, menukaarten en dergelijke

Voordat het jawoord voor de getuigen wordt uitgesproken, komen er nogal wat voorbereiding op het toekomstige bruidspaar en hun weddingplanner af: Voor de vormgeving van individuele bruiloftskranten, menukaarten of uitnodigingen hebben wij nu tien smaakvolle wedding fonts samengesteld.

Color fonts: hoe u gekleurde lettertypes kunt gebruiken

Er begint zich een lettertype-revolutie af te tekenen: Nieuwe gekleurde lettertypes kunnen verschillende kleuren, schakeringen, texturen, mengelingen en doorzichtigheden bevatten. Deze lettertypes maken indruk en bieden uitgebreidere mogelijkheden qua vormgeving.

In Photoshop duotone-effecten creëren – basics-tutorial

Laat uw foto’s op charmante wijze verouderen en bewerk deze met het welhaast bekendste retro-effect: het duotone-effect. In deze basics-tutorial ziet u een paar noodzakelijke stappen in Adobe Photoshop die daarvoor nodig zijn en welke waarden bij de bewerking met de duotoonmodus tot een natuurlijk resultaat leiden.