Neuromarketing: De 5 principes van verkoopsterke flyers

Wanneer we het begrip “neuromarketing” horen, denken velen vermoedelijk aan een prettige geur in warenhuizen, speciale verlichting in supermarkten en het design van karakteristieke sounds, wanneer een autoportier wordt dichtgedaan. Neuromarketing heeft als doel klanten te stimuleren iets te kopen. Kort gezegd: Wie gebruikmaakt van neuromarketing, wil meer verkopen – en wie wil dat nou niet?

Banner-productie: van het drukken tot en met het afgewerkte reclamemiddel

In de tutorial Bannerdesign voor de AHOJ! Souvenirmanufaktur hebben we uitgelegd, hoe het vormgevingsproces van een reclamebanner verloopt: van de briefing door de klant, via het design-idee en de vormgeving van de banner in InDesign tot en met de export van de kant-en-klare drukgegevens. In deze bijdrage haken we direct op de vier stappen aan en laten aan de hand van drie korte video’s zien hoe de productie van de banner in z’n werk gaat.

Drukgegevens aanmaken: Photoshop, Illustrator of InDesign?

Programma’s om creatief bezig te zijn, zijn net zo talrijk als zandkorrels op het strand. Of het nu gaat om fotomontage, het ontwerpen van een logo of het maken van een lay-out voor een tijdschrift: alleen het softwarebedrijf Adobe biedt al een enorme hoeveelheid programma’s die zijn gemaakt voor speciale toepassingen. In deze workshop leert u welk programma voor welk gebruiksdoel is bestemd en waarom.

CMYK-kleuren: diepzwart, turquoise, wijnrood en nog vele meer

Zoekt u de CMYK-waarden voor kleuren als beige, turquoise, wijnrood, oranje, citroengeel, meigroen of diepzwart? Samen met onze drukexperts hebben wij een uitgebreide lijst CMYK-kleuren in verschillende nuances – van briljantrood en meigroen via citroengeel tot nachtblauw en chocoladebruin.

InDesign-tutorial: Zachte schuimplaat met contoursnede

10Iedereen kent ze wel: de borden voor de ingang van elk bedrijf. Klein, middelgroot, groot, en in de meeste gevallen vierhoekig! Wie eens een keer iets anders wil dan deze eentonige standaardborden, daarvoor kan het antwoord “contour snijden” luiden. Want een reclamebord met contoursnede maakt een volledig individuele vorm mogelijk. In deze workshop leert u hoe u de drukgegevens voor een zachte schuimplaat met contoursnede correct aanmaakt.

Tijd voor schoonschrift: Gratis handgeschreven lettertypes om te downloaden

Voor posters, uitnodigingen, wenskaarten, mailings en ander drukwerk: “handgeschreven lettertypes” zijn klassiek, persoonlijk en accentueren vooral een eenvoudig ontwerp. Met onze keuze aan geschreven fonts is het schoonschrift met slechts enkele klikken gratis beschikbaar: Voor designs die veranderen in echte eyecatchers!

Gratis Halloween-lettertypes – met de licentie om te griezelen

Het wordt griezelig! Want Halloween staat weer voor de deur: 31 oktober staat ook in Nederland helemaal in het teken van spoken, vampieren en zombies. Passend bij het thema hebben wij verschillende gratis “spooky” lettertypes samengesteld, die u voor uw geplande Halloween-activiteiten – voor party-uitnodigingen, flyers of entreekaartjes – kunt gebruiken.

Paginanummering in InDesign toevoegen en formatteren – basics tutorial

Het Adobe-programma InDesign is een van de gangbaarste tools voor het vastleggen en de bewerking van lay-outs. Wanneer u in InDesign een paginanummering voor catalogi of magazines aanmaakt, kan deze met een paar klikken op alle pagina’s geplaatst en geformatteerd worden. In onze InDesign basics tutorial laten wij u zien, hoe u deze functies kunt gebruiken en waarop u bij het aanmaken van uw drukbestand nog moet letten.

Haar vrijstaand maken – Photoshop basics tutorial

Het vrijstaand maken van wapperende lokken of een weelderige haardos in Photoshop, vraagt soms veel geduld en de juiste keuze van de techniek voor het vrijstaand maken afhankelijk van het object, resolutie en kleurcontrasten. In deze tutorial laten we u een zorgvuldige en zo efficiënt mogelijke techniek zien hoe u in Photoshop haar vrijstaand kunt maken, namelijk via het kleurkanaal. Bovendien maken we aanschouwelijk aan welke criteria een afbeelding moet voldoen, zodat u na urenlang bewerken niet toch moet vaststellen dat vrijstaand maken hier niet zoveel zin heeft.

Vignette in Photoshop maken – Photoshop basis tutorial

Wat bij veel foto-opnamen vaak als objectieffout wordt beschouwd, kan in beeldbewerkingsprogramma’s kunstmatig worden uitgevoerd en de foto opzettelijk een heel nieuw effect geven: het vignet. De vager gemaakte fotoranden zorgen bij het bekijken vaak voor een nostalgisch gevoel en doen denken aan originele foto’s uit vroeger tijden. In deze tutorial laten we zien hoe u snel en eenvoudig een vignette in Photoshop kunt maken en welke effecten u daarmee kunt bereiken.