Gratis lettertypes en fonts

Typo is everything. Op zoek naar inspiratie en nieuwe trends presenteren wij regelmatig spannende projecten en geven tips over hoe een lettertype indruk kan maken op mensen en over uitdagingen voor lay-outs in InDesign en anderen. Bovendien kunt u profiteren van onze continu groeiende verzamelingen fonts voor de meest uiteenlopende gelegenheden.

Meest gelezen

Kalligrafie font als swingende download fonts

De kalligrafiekunst is nog steeds in de mode. Wij stellen u kalligrafische lettertypes voor die u commercieel mag gebruiken.
Font-Klassiker

Lettertypes met schreven: nuttige achtergrondkennis en gratis fonts

Lettertypes met schreven stralen vaak een zweem van nostalgie uit, maar kunnen ook een heel moderne uitstraling hebben. ...

Metallica-lettertype: heavy metal-fonts om de downloaden

Het markante Metallica-lettertype wordt direct overal herkend en is niet meer alleen populair onder fans. Wij laten zien hoe en waar u dit hardrock-lettertype kunt vormgeven.

Harry Potter-lettertype: magische fonts om te downloaden

Fans willen soms het "echte" Harry Potter-lettertype hebben. Dat is weliswaar niet verkrijgbaar, maar er zijn aanzienlijke alternatieven op internet. Wij laten zien welke.

Gebruik van lettertypes | Kleine tekens, groot(s) effect

Letters die achter elkaar worden gezet vormen woorden, zinnen, teksten – vormen een taal. Maar niet alleen hun betekenis is belangrijk voor gedrukte producten en allerlei soorten reclameartikelen, de vormgeving van de tekens heeft eveneens een bepaald effect op de toeschouwer. Op posters zijn bijvoorbeeld goed te lezen hoofdletters zeer geschikt, die een eyecatcher worden en als design op zichzelf kunnen staan. Bij doorlopende teksten maakt men graag gebruik van lettertypes met schreefjes, waarbij de horizontale streepjes als oriëntatiepunten voor de lezer dienen.

Verzameling | Inspirerende lettertypes

Het afstemmen van lettertype en ontwerp op elkaar is een taak waarvoor grafisch ontwerpers, designers en ondernemers zich steeds opnieuw geplaatst zien. De zoektocht op internet naar een passend lettertype kan daarbij wel eens langer duren – vooral wanneer het budget beperkt is. Ter inspiratie en om u meer tijd voor uw creativiteit te geven, stellen wij regelmatig gevarieerde verzamelingen met fonts samen die gratis kunnen worden gedownload en zijn vrijgegeven voor commercieel gebruik. Snuffel eens in onze verzameling en ontdek gratis lettertypes voor de meest uiteenlopende gelegenheden: Behalve echte allrounders die bijna altijd geschikt zijn, vindt u ook mooie lettertypes voor huwelijksuitnodigingen, speelse en griezelige fonts voor Halloween- en carnavalsacties of feestelijke lettertypes voor kerstwaardebonnen.

Verruim uw horizon: populaire Marketing en insights-artikelen