Photoshop-tutorials

Photoshop is sinds de start ervan in 1990 een onmisbaar hulpmiddel geworden voor iedereen die foto’s wil bewerken of retoucheren en lay-outs wil maken. Maar wie echter niet elke dag met beeldbewerkingssoftware werkt, heeft door de enorme hoeveelheid functies al snel het gevoel dat men het niet aankan. Om die reden zijn wij ook sinds kort begonnen met een serie tutorials die, naar het schijnt, ook al menig ervaren ontwerper bij moeilijkheden heeft geholpen …

Tutorial van de maand

Ga naar het bericht

Onze lieveling van de maand is afkomstig uit verschillende thema’s en kan een basics-tutorial zijn, waarin Adobe-beginners maar ook gevorderden bepaalde workflows en handigheidjes voor fundamentele technieken worden getoond. Of een tip van de professional om een uitgebreide beeldbewerking onder de knie te krijgen.

Meest gelezen

20 gratis Photoshop-penselen die u geweldig zult finden...

Gratis photoshop-penselen zijn net zo talrijk als zandkorrels op het strand. Wij zijn op zoek gegaan voor wie geen zin h...

Photoshop actions maken, laden en toepassen

Komt dit u bekend voor: U wilt uw foto's optisch verbeteren en voert daarom steeds weer dezelfde bewerkingsstappen uit? ...

Meer Photoshop-tutorials

Niet alleen als beginner is men blij met het een of andere handigheidje waarmee steeds terugkerende bewerkingsstappen in Adobe Photoshop nog wat sneller gaan. In onze nieuwe serie wordt u beter vertrouwd gemaakt met verschillende workflows van bepaalde gangbare Photoshop-bewerkingen. Welk filter gebruikt u om het snelst een expressieve zwart-witfoto te maken of met welke foefjes moet men rekening houden bij het vrijstaand maken van objecten? Hier vindt u de vanuit ons standpunt gezien snelste en eenvoudigste methoden voor alledaagse Photoshop-werkzaamheden – tussen de duizenden die op het gebied van beeldbewerking mogelijk zijn.

In Photoshop afbeeldingen invoegen – basics tutorial

U kunt afbeeldingen op veel manieren in Photoshop invoegen. In deze tutorial leert u de drie best-practice-voorbeelden voor uw workflow.

In Photoshop schaduw maken – praktijkvoorbeelden

In de volgende voorbeelden laten wij u zien hoe u in Photoshop schaduwen voor een realistische beeldbewerking of een modern webdesign maakt.

In Photoshop kleur vervangen

U kunt in Photoshop kleur vervangen door van tevoren een gedeelte van de foto vrijstaand te maken. Wij laten in de tutorial zien hoe dat in z'n werk gaat, ook zonder vrijstaand maken.

Waarom u ICC-profielen dient te gebruiken en hoe dat eigenlijk gaat

Colour profiles ensure a consistent and predictable print result on different types of paper. All you have to do is install the latest colour profiles and embed them when creating artwork files. But how exactly does this work?

Zo komt uw logo op balpennen en andere artikelen

Wanneer u balpennen en andere reclameartikelen vormgeeft, moet u belangrijke stappen met betrekking tot de kleurkeuze en plaatsing van uw logo in acht nemen.

Lagen draaien – Photoshop basics tutorial

Wanneer u lagen in Photoshop draait, kunt u reflecties maken of de sfeer van een foto beïnvloeden. Wij laten u veelzijdige voorbeelden uit de praktijk zien.

"Vullen met behoud van inhoud": Zo functioneert de tool na de Photoshop-update

Wanneer u in Photoshop "vullen met behoud van inhoud" toepast, verwijdert u objecten met slechts een paar klikken. In de huidige Photoshop-versie werkt het gereedschap nu zelfs nog beter.

Coole Photoshop-hack: foto's met behoud van inhoud vergroten/verkleinen

Wanneer u foto's naar een aangegeven grootte moet brengen, helpt Photoshop met de functie "vergroten/verkleinen met behoud van inhoud" en vergroot uw foto's zonder verlies van inhoud.

Foto's in Photoshop bijsnijden

Zoekt u een geschikt beeldfragment? Wij laten u zien hoe u foto's met de tool voor het vrijstaand maken in Photoshop kunt bijsnijden.

Randen verfijnen in Photoshop

Bij het selecteren van motieven in Photoshop kunnen randen rafelig worden vastgelegd en er pixelig uitzien. Voor zulke gevallen bestaan nuttige en eenvoudige instellingsmogelijkheden om randen te verfijnen.

Verruim uw horizon: populaire Indesign-tutorials