Goed

Trustpilot

WIJ DRUKKEN MILIEUVRIENDELIJK

 

Windturbines als one line-ontwerp
Een blauwe vinvis als one line-ontwerp springt de lucht in vanuit het water.
Een wereldbol als one line-ontwerp ligt op een groen blad.
De bescherming van ons milieu is voor ons erg belangrijk. Daarom zorgen wij er bij ONLINEPRINTERS voor, dat er bij het productieproces van uw drukwerk zo optimaal mogelijk met grondstoffen wordt omgegaan. Als onlinedrukkerij die produceert met eigen machines, hebben wij veel zelf in de hand om milieuvriendelijk en zonder dierenleed te drukken. Ook onze dochtermaatschappijen met eigen productievestigingen in Groot-Brittannië, Denemarken, Polen en Spanje hebben zich tot deze claim verplicht.  

 

ZO EENVOUDIG IS KLIMAATNEUTRAAL DRUKKEN

 

Alvorens elke bestelling te voltooien, kunt u beslissen of u de CO2-emissie die bij de productie van uw drukwerk zal ontstaan, wilt compenseren. Om dit mogelijk te maken, werken wij sinds 2013 samen met de klimaatspecialist ClimatePartner.

 

Selecteer daarvoor tijdens het bestelproces bij de stap "Betaling/verzending" de optie "Klimaatneutrale productie". De hoeveelheid CO2 van uw drukorder wordt automatisch berekend en de extra kosten worden direct weergegeven. Deze bedragen gemiddeld minder dan één procent van de orderwaarde.

 

U kunt kiezen welk project u wilt ondersteunen.

Twee open handen als one line-ontwerp bewegen naar elkaar toe. Eén hand houdt een groen plantje vast. Door het CO2-verbruik van hun drukwerk te meten, kunnen klanten dit compenseren door een bijdrage te leveren aan een klimaatbeschermingsproject.

Vervolgens stellen wij u een keurmerk ter beschikking waarmee uw compensatie wordt bevestigd, en dat u in uw opgemaakte bestand kunt integreren voordat u dit uploadt. Maak gebruik van deze mogelijkheid om uw klanten te laten zien dat u iets goeds voor het milieu doet!

 

 

ONZE MILIEUCERTIFICATEN

 

ONLINEPRINTERS staat voor een zorgvuldige omgang met onze planeet door tijdens het drukken zo zuinig mogelijk om te gaan met grondstoffen. Onze onderscheidingen op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming bevestigen onze betrokkenheid.

Een oranje beker als one line-ontwerp staat op een groen veld naast een paarse bloem. Deze staat voor onze milieucertificaten.

 

 

MILIEUVRIENDELIJKE PRODUCTIE

 

Als onlinedrukkerij, die drukwerk verzorgt met een eigen machinepark, is het ons overtuigde doel om bij de productie van uw drukwerk zo zuinig mogelijk om te gaan met de resources papier, inkt en energie.

Een drukmachine als one line-ontwerp met de vier drukunits, net zoals die ook op onze productieafdeling staat.

 

 

99 % PAPIER UIT DUURZAAM BOSBEHEER

 

Een van de belangrijkste grondstoffen voor de productie van drukwerk is papier. Per jaar kopen wij daarvan enkele duizenden tonnen in. Bossen vormen de gemeenschappelijke bestaansvoorwaarde voor mens en dier. Wij willen alles doen om die voor toekomstige generaties te behouden. Om die reden halen wij ons papier uitsluitend uit duurzaam bosbeheer.

Een hand als one line-ontwerp houdt drie postkaarten vast. Op de voorste is de oranje ONLINEPRINTERS-pixel afgebeeld.

 

 

CO2-NEUTRALE VERZENDING

 

Per jaar verzenden wij meer dan een miljoen pakketten. Dat komt overeen met ongeveer twee pakketten die per minuut onze fabrieken verlaten via moderne verpakkings- en verzendinstallaties. Onze verzendpartner DPD transporteert elk pakket CO2-neutraal. De klimaatneutrale verzending wordt bereikt door interne maatregelen te treffen om de CO2-uitstoot te verlagen en de resterende emissies door middel van gecertificeerde klimaatprojecten te compenseren.

 

Behalve de verlaging van het stroomverbruik in de eigen depots en het gebruik van elektrische of aardgasauto's, ondersteunt DPD onder andere de subsidiëring van windenergie in India en Turkije.

 

 

VERPAKKING

 

 De hoeken en randen van drukwerk zijn zeer stoot- en drukgevoelig. Daarom moeten ze goed worden beschermd, zodat ze behouden bij onze klanten aankomen. Voor de verzending gebruiken wij uitsluitend gelicenseerde recyclebare verpakkingsmaterialen. Het karton bestaat uit kringloopmateriaal en is FSC-gecertificeerd. ONLINEPRINTERS is deelnemer aan het duale systeem Interseroh met fabrikantnummer 222966 en neemt daarmee in heel Europa deel aan het terugvoeren van onze in omloop gebrachte transportverpakkingen. 
Een pakket als one line-ontwerp De bovenkant is opengeklapt, de flappen steken naar buiten en zijn groen. Dat laat zien dat wij bij het verzenden letten op milieuvriendelijke verpakkingen.

 

 

KLIMAATNEUTRALE ONLINESHOP

 

Voor onze onlineshop hebben wij een computercentrum met een groot vermogen nodig. Alleen zo kunnen wij waarborgen dat u 24 uur per dag en ook in het weekend drukwerk online kunt bestellen.

 

Servers, netwerktechniek en installaties voor klimaatregeling verbruiken energie en zorgen voor CO2-emissies. Onze shopsysteempartner WEBSALE zorgt er samen met de klimaatbeschermingsspecialist ClimatePartner voor, dat alle onlineshops van ONLINEPRINTERS klimaatneutraal worden geëxploiteerd. Dat betekent dat bij WEBSALE alle CO2-emissies die het gevolg zijn van zowel de werking van het computercentrum van de shops als van het kantoorgebouw, via een gecertificeerd klimaatbeschermingsproject worden gecompenseerd.

 

 

ENERGIEMANAGEMENT

 

Ons doel is het, om onze energiegerelateerde diensten continu te verbeteren. Daarvoor berekenen en controleren wij onze energiegegevens regelmatig. ONLINEPRINTERS heeft in 20216 een energiemanagementsysteem conform DIN EN ISO 50001 ingevoerd. Sindsdien zorgt ons energiemanagementteam voor de naleving van alle noodzakelijke processen en houdt zich bezig met de continue verbetering van de energie-efficiëntie.

 

Ondertussen nemen wij 100 procent groene stroom af. De afvoerwarmte van machines, compressors en warmwaterleidingen wordt teruggewonnen door warmtewisselaars. Daarmee kunnen wij een complete drukruimte verwarmen, helemaal zonder extra energie! Met behulp van filterinstallaties zorgen wij voor een optimum aan waterbesparing. Verbruiksgestuurde compressors, ventilatoren en luchtkasten maken een efficiënt energiegebruik mogelijk. De afvoerwarmte van naastgelegen hallen wordt gebruikt voor de verwarming van de sprinklerinstallatie, om de vorming van condenswater en ijs te vermijden. In de kantoren worden inkt- en tonercartridges consequent gerecycled.

Een hand houdt een gloeilamp omhoog. In plaats van een lampje bevat het bolletje een groene plant. Dat staat voor een milieubewuste omgang met energie.
Hier komt u bij het certificaat

Vragen en voorstellen kunt u sturen naar het volgende e-mailadres: environmentalprotection@onlineprinters.nl

 

 

Dit doen onze dochtermaatschappijen voor het milieu:

Meld u aan
Wachtwoord vergeten
Nieuwe klantenaccount aanmaken
Geen toegangsrecht tot deze klantgegevens.
Voer uw e-mailadres in
Voer uw wachtwoord in
Nieuw bij ONLINEPRINTERS? Nu registreren
Controleer uw e-mailadres
Na een geslaagde authentificatie ontvangt u per e-mail een gedurende 1 uur geldige link evenals verdere aanwijzingen voor het terugzetten van uw wachtwoord.
Voer uw e-mailadres in
Voer uw wachtwoord in
Herhaal het wachtwoord
Wij gebruiken de door u meegedeelde gegevens om een klantenaccount aan te maken en voor de uitvoering van uw bestelling. Wanneer u een product heeft gekocht kunnen wij u daarna via een e-mail aanbevelingen voor soortgelijke producten sturen. Wanneer u dat niet wilt kunt u ons een berichtje sturen of klikken op de afmelding in de e-mail. Meer informatie vindt u op Privacybescherming.
Heeft u al een klantenaccount? Naar de aanmelding
Meld u met de juiste toegangsgegevens aan om toegang te krijgen tot de gepersonaliseerde productvoorstellen. Met ÚÚn klik op de knop wordt u doorgestuurd naar de standaardproductpagina zonder personalisatie.
Naar de productpagina