Afbeelding van
CO2-neutrale verzending

Goed

4.48/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending

020 262 19 19   Ma-vr 8-17 u

CO2-neutrale verzending   

Wij verzenden jaarlijks meer als één miljoen pakketten naar onze klanten in heel Europa, dat komt overeen met circa twee pakketten per minuut.

Met onze pakketdienstverlener DPD, hebben wij een partner voor wie milieubescherming evenals bij ons ook, een belangrijke thema is. DPD transporteerd elk pakket CO2- neutraal. De klimaat-neutrale verzending wordt bereikt d.m.v interne maatregelen ter vermindering van CO2-uitstoot en de compensatie van de resterende emissies door gecertificeerde klimaatprojecten in het kader van emissiehandel. Naast de vermindering van het energieverbruik in eigen depots en het gebruik van elektrische – of aardgas voertuigen, ondersteunt DPD op die manier, bijv. een nationale biogasinstallatie-programma in Cambodja.

Verzendverpakkingen

Voor de verzending gebruiken wij uitsluitend gelicenseerde recyclebare verpakkingsmaterialen. Wij gebruiken individueel gefabriceerde dozen voor al onze gedrukte producten, die zo klein mogelijk zijn om de massa van de verpakking zo klein mogelijk te houden. 

De firma Hein Verpackungen GmbH is onze partner op het gebied van kartonnen verpakkingen. Dat is de fabrikant van de dozen en deze betaalt de desbetreffende kosten aan RESY GmbH. RESY garandeert de totale afvoer en het materiële hergebruik van alle transport- en omverpakkingen van papier en golfkarton die zijn voorzien van het RESY-symbool. Met het aanbrengen van het RESY-symbool wordt voldaan aan de richtlijnen van de verpakkingsverordening voor transportverpakkingen. Verpakkingen van enveloppen en verzendenveloppen worden rechtstreeks door de papierfabrikant aan ons geleverd. Op die manier zijn de papierfabrikanten de "eerste inomloopbrengers" die de desbetreffende kosten aan de hiervoor verantwoordelijke instanties betalen.

Terugname van verpakkingen

Wij stellen onze klanten in de gelegenheid de van ons ontvangen dozen gratis in te leveren bij ons of onze afvalverwerkingsbedrijven. Wij hebben de firma Rudolf Fritsche GmbH opdracht gegeven onze milieuvriendelijke verpakkingen terug te nemen. Onze klanten kunnen de lege verpakkingen gratis bij het innamepunt van "Rudolf Fritsche GmbH" in de Steinbühlstr. 5 in D-91301 Forchheim afgeven of kosteloos bij Onlineprinters GmbH, Rudolf-Diesel-Str. 10 in D-91413 Neustadt a. d. Aisch laten afvoeren.