Afbeelding van
FSC® en PEFC™

Goed

4.48/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending

020 262 19 19   Ma-vr 8-17 u

FSC® en PEFCTM

Milieu- en klimaatbescherming zijn voor ons al heel lang een belangrijk thema. Sinds mei 2011 is Onlineprinters GmbH ook een FSC®- en PEFCTM-gecertificeerde dienstverlener voor drukwerk. Met deze twee keurmerken geven wij blijk van gecertificeerde milieubescherming en leveren een actieve bijdrage aan verantwoord bosbeheer. 

Wij gebruiken PEFCTM-gecertificeerd papier voor alle flyers en folders van 90g/m² kunstdrukpapier mat en glanzend. FSC®-gecertificeerd papier wordt toegepast bij de productie van alle flyers en folders van 170 g/m² kunstdrukpapier mat en glanzend.

FSC®

Met het FSC®-certificaat hebben wij bovendien kunnen aantonen dat de productketen bij de fabricage van drukwerk, van de productie- en servicefasen tot en met de afwerking en logistiek, zonder onderbrekingen verloopt en daarom voldoet aan de FSC®-standaards. De Forest Stewardship Council® (FSC®) is een internationale onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk, die het eerste systeem voor de certificering van verantwoord bosbeheer heeft opgericht, onderhoudt en verder ontwikkelt.

PEFCTM

Het "Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes" (PEFCTM) (Nederlands: "Certificeringssysteem voor duurzaam bosbeheer“) is de grootste onafhankelijke organisatie ter wereld die duurzaam bosbeheer controleert. Als PEFCTM-gecertificeerde dienstverlener voor drukwerk verplichten wij ons om voor de afzonderlijke printproducten gecertificeerde papiersoorten te gebruiken, die gemaakt zijn van celstof of hout afkomstig uit ecologisch, economisch en sociaal verantwoord en duurzaam bosbeheer.

Meer informatie over FSC® en PEFCTM vindt u onder Milieubescherming.