Afbeelding van
Energiemanagement

Goed

4.48/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending

020 262 19 19   Ma-vr 8-17 u

ENERGIEMANAGEMENT CONFORM 
ISO 50001:2011

In een producerende onderneming als de onze is op veel plaatsen energie nodig: druk- en vervolgbewerkingsmachines draaien 24 uur per dag, technische uitrusting en benutting van de ruimte in de productiehallen verbruiken stroom, kantoren moeten worden verwarmd en serverruimtes moeten worden gekoeld.

Om ervoor te zorgen dat er op geen enkele plaats energie wordt verspild, heeft Onlineprinters zich laten certificeren conform DIN ISO 50001. Dit energiemanagementsysteem is bedoeld om alle bedrijfsinterne processen op het gebied van energie-efficiëntie onder de loep te nemen en daaruit strategieën te ontwikkelen waarmee het milieu kan worden ontzien. Een zeer verantwoordelijke omgang met onze natuurlijke hulpbronnen blijkt bijvoorbeeld uit de standpunten op het gebied van stroom en warmte: door het gebruik van energie-efficiënte apparaten verbruiken we minder stroom, terwijl we dankzij warmteterugwinning bijna geen extra verwarming voor de productieruimtes nodig hebben. 

Met de aanstelling van een energiemanagementfunctionaris en verantwoordelijke op verschillende bedrijfsniveaus, controleren we de uitvoering van de energiebesparingsdoelen die we onszelf hebben gesteld. Regelmatige keuringen ter plaatse door gecertificeerde energieadviseurs en TÜV SÜD laten bovendien zien hoe goed de schema's worden nageleefd en hoe er nog efficiëntere processen kunnen ontstaan om het milieu te beschermen. In het kader van een continu verbeteringsproces worden energiekosten dus niet als vaste kosten gezien, maar wordt het energieverbruik constant geoptimaliseerd.