Afbeelding van
Magneetfolie

Goed

4.35/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending

020 262 19 19   Ma-vr 8-17 u

Een overzicht van onze magneetfolie

  • Zwarte, magnetische onderkant
  • Witte, niet-magnetische bovenkant (PVC-coating)
  • Dikte: 0,9 mm
  • Trekkracht 414 g/cm²
  • Flexibel en breukvast
  • Hoge kleurintensiteit en detailgetrouw drukbeeld
  • Geschikt voor gebruik binnen en buiten
Magneetfolie

De eigenschappen van magneetfolie

Magneetfolie is een flexibel, magnetisch materiaal dat hecht op ijzerhoudende oppervlakken. De magnetische onderkant is voorzien van een matte UV-lak, die de ondergrond waarop de folie hecht, niet beschadigt. De bedrukbare bovenkant van de folie heeft een coating van witte polyvinylchloride (PVC) – die is in tegenstelling tot de onderkant niet magnetisch.

Magneetfolie kan zowel binnen als buiten op alle metalen oppervlakken worden gebruikt. Bijvoorbeeld als tekst of bedrijfslogo op auto's, als productbord op ijzeren rekken of als koelkastmagneet.
Overgeschilderde oppervlakken, plamuur zonder metaal, houtnerven en vinylbekledingen zijn ongeschikt als dragervlakken voor magneetfolie. Ook dient men zeer voorzichtig te zijn bij het aanbrengen van magneetfolies op bepaalde soorten lak, zoals op metallic lak of op overgespoten vlakken. Hierbij kunnen verkleuringen van de lak ontstaan.

Wij bieden magneetfolie voor magneetborden aan die wij met waterbestendige UV-inkt bedrukken. De kleuren zijn tot wel twee jaar lichtecht, het drukbeeld wordt contrastrijk, detailgetrouw en met intense kleuren weergegeven.


Magneetfolie

De kwaliteit van de magneetfolie

Zowel het witte, matte oppervlak als de zwarte onderkant van de magneetfolie is vlak en glad.
Met een dikte van 0,9 mm is onze magneetfolie zeer flexibel. Deze past zich ook aan welvingen aan, zoals auto's die bijvoorbeeld hebben. Het materiaal is breukbestendig en vormvast.

Mening van de vakman

„Onze magneetfolie is bij uitstek geschikt voor het maken van tijdelijke reclame op metalen ondergronden. Deze folie hecht bijvoorbeeld op koelkasten of voertuigen. Dankzij de productietechniek van de contoursnede zijn allerlei gewenste vormen mogelijk die uw reclameboodschap extra onderstrepen.“

Lukas Fuhrmann – Ploegbaas op de afdeling grootformaat drukwerk bij Onlineprinters

Hulp bij de keuze van magneetfolie/h2>

Welke voorbereidingen moeten vóór het aanbrengen van magneetborden op voertuigen worden getroffen?

Wanneer het gaat om nieuwe of pas gespoten voertuigen dient men ongeveer 90 dagen te wachten alvorens het magneetbord aan te brengen, omdat de lak tijd nodig heeft om uit te harden. Veeg het voertuigoppervlak vóór het aanbrengen af met een schone, vochtige doek en zorg ervoor dat vuil, stof en modder werden verwijderd.
Wanneer een oppervlak net in de was is gezet, dient men vóór het aanbrengen ten minste 48 uur te wachten.

Hoe wordt magneetfolie aangebracht?

Voor het aanbrengen wordt een hoek van de magneetfolie zorgvuldig op het oppervlak van het voertuig geplaatst. Laat de rest van de folie zich vanzelf over het oppervlak van het voertuig uitspreiden. Let erop dat zich geen luchtbellen onder folie vormen. Wanneer de folie zich niet precies aanpast, dient u de folie volledig te verwijderen en opnieuw te beginnen. Trek en ruk niet aan de magneetfolie om deze recht te krijgen, daardoor kan het materiaal worden beschadigd of uitrekken. 

Kan magneetfolie ook bij extreme temperaturen worden gebruikt?

Magneetfolie dient niet te worden gebruikt bij temperaturen lager dan -15 °C of hoger dan 70 °C, omdat het materiaal anders zijn magnetische eigenschappen verliest en niet meer op het oppervlak hecht.

Hecht magneetfolie ook bij regen?

Onze magneetborden hechten ook bij regen.

Let erop dat de magneetfolie echter niet geschikt is voor autowasserettes. Wanneer u uw auto in een autowasserette wilt schoonmaken, dient u het magneetbord beslist van tevoren te verwijderen.

Waar moet bij het onderhoud van magneetborden op worden gelet?

Het magneetbord dient regelmatig van de ondergrond te worden verwijderd, om een ophoping van vocht en vuil te verhinderen. Bij voertuigen wordt geadviseerd de folie elke dag te verwijderen, om ervoor te zorgen dat het voertuigoppervlak en de magneetfolie schoon zijn en er geen straatvuil op zit. Vuil tussen het magneetbord en het voertuigoppervlak kan schade aan de lak veroorzaken.

Maak de magneetfolie en de ondergrond schoon met een mild reinigingsmiddel. Gebruik een zachte doek en laat de gereinigde oppervlakken daarna drogen. Dit helpt om de levensduur van uw product te verlengen en het oppervlak van uw voertuig te beschermen.

Let erop dat de magneetfolie niet geschikt is voor autowasserettes. Wanneer u uw auto in een autowasserette wilt schoonmaken, dient u het magneetbord beslist van tevoren te verwijderen en dit indien nodig op de boven afgebeelde wijze met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel te reinigen.

Waar moet bij het bewaren van magneetborden op worden gelet?

Let er bij het bewaren van magneetborden op dat de omgeving schoon en droog is. Bewaar het materiaal op de smalle kant om drukplaatsen te voorkomen. Wanneer u magneetfolie oprolt, dient de bedrukte niet-magnetische kant naar buiten te wijzen. Wanneer u de folie liggend bewaart, dient u dat te doen op een schone, gladde en vlakke ondergrond. Wanneer u de magneetborden opstapelt, stapel dan niet de magnetische kant op de magnetische kant, omdat er anders vouwen kunnen ontstaan vanwege het plaatsen van verkeerde polen van de magneten op elkaar.

Wij bieden magneetfolie aan voor de volgende producten

SAMPLE BOX
Houd onze diverse soorten papier en materialen in uw handen en leer de eigenschappen ervan beter kennen.
Naar de SAMPLE BOX
Papierstalen
Zie wat voor effect de verschillende papiersoorten hebben en maak de juiste keuze voor uw drukwerk.
papierstalenboek