Afbeelding van
Bristolkarton

Goed

4.37/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending

020 262 19 19   Ma-vr 8-17 u

Een overzicht van ons bristolkarton

  • Verkrijgbaar in 290 g/m² 
  • Dubbelzijdig ongestreken karton 
  • Mat en glad oppervlak 
  • Glanzend wit en houtvrij 
  • Verouderingsbestendig conform DIN ISO 9706 
  • Hoge ondoorzichtigheid  
  • FSC-gecertificeerd

De eigenschappen van bristolkarton

Ons bristolkarton onderscheidt zich door een elegant uiterlijk en voelt volumineus aan. Het bristolkarton heeft een glanzend wit, gelijkmatig glad oppervlak – zonder extra veredeling. Het wordt bij ons verwerkt in hoogwaardige digitale druk en is ook zonder extra veredeling een echte blikvanger. Dankzij de hoogwitte, luxe uitstraling en de stevigheid is bristolkarton bij uitstek geschikt voor het drukken van exclusieve visitekaartjes. 

Meervoudig gecertificeerd

Volgens de DIN-norm ISO 9706, die van toepassing is op de verouderingsbestendigheid van materialen, heeft bristolkarton een hoge oxidatiebestendigheid. Bovendien vertoont papier met deze certificering een alkali-reserve. Deze kenmerken hebben tot gevolg, dat bristolkarton zijn glanzend witte kleur en stevigheid lange tijd behoudt. De levensduur van het karton hangt echter in belangrijke mate af van de opslagcondities en een behoedzame behandeling. Bovendien is ons bristolkarton FSC-gecertificeerd.  

Hulp bij het kiezen van bristolkarton

Kan bristolkarton worden beschreven?

Het ongestreken karton is zeer geschikt om met de hand te worden beschreven. Maar door het zeer gladde oppervlak moet het geschrevene wel even drogen.

In hoeverre verschilt bristolkarton van chromokarton?

Chromokarton is bij ons verkrijgbaar in vier verschillende gramsgewichten van 280 g/m² tot 450 g/m², terwijl bristolkarton leverbaar is in 290 g/m². Chromokarton bieden wij standaard aan met een glanzende voorkant, waarbij verdere veredelingen bij de dunnere uitvoeringen, zoals bijv. een matte, glanzende of softtouch-cellofaanlaag, mogelijk zijn. Bristolkarton wordt zonder extra veredelingen aangeboden. Beide soorten karton kunnen op de matte kant worden beschreven.  

Wat betekent FSC?

De afkorting FSC staat voor "Forest Stewardship Council", een internationale organisatie zonder winstoogmerk, die zich al sinds 1992 inzet voor een milieuvriendelijk, sociaal verantwoord en economisch duurzaam beheer van bossen. De markering van papier met het FSC-keurmerk geeft aan dat hierbij in het bijzonder waarde wordt gehecht aan het behoud van bosbestanden, goede arbeidsomstandigheden en een respectvolle omgang met bosarbeiders, inheemse volkeren en alle andere bosbewoners. Deze criteria worden gewaarborgd door onafhankelijke controles.

Wat betekent "houtvrij" precies?

"Houtvrij" papier is een aanduiding voor een papiersoort die voor maximaal vijf procent uit houtpulp (lignine) bestaat. Lignine is verantwoordelijk voor het vergelen van papier. Vanwege van geringe aandeel houtpulp blijft houtvrij papier langer wit.  

Wij bieden bristolkarton aan voor de volgende producten

SAMPLE BOX
Houd onze diverse soorten papier en materialen in uw handen en leer de eigenschappen ervan beter kennen.
Naar de SAMPLE BOX
Papierstalen
Zie wat voor effect de verschillende papiersoorten hebben en maak de juiste keuze voor uw drukwerk.
papierstalenboek