Afbeelding van
Backlit folie

Goed

4.35/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending

020 262 19 19   Ma-vr 8-17 u

Een overzicht van de Backlit folie

  • Polyesterfolie met zijdemat oppervlak
  • Foliedikte: 210 µm
  • Lichtdoorlatend voor gebruik in lichtbakken
  • Met waterbestendige UV-inkt bedrukt
  • Hoge kleurintensiteit
  • Tot wel twee jaar UV-bestendig 
Backlit folie

De eigenschappen van Backlit folie

Onze Backlit folie komt overeen met het voor city-light-posters typische formaat 118,5 x 175 cm. Het lichtdoorlatende materiaal is zeer vormvast, blijft dus ook bij temperatuurschommelingen of een wisselende luchtvochtigheid maatvast. Wij bedrukken de Backlit folie met waterbestendige UV-inkt, die een hoge lichtechtheid garandeert. Dat betekent dat de kleuren ook bij langere verlichting kleurvast blijven. Er bestaat geen risico dat de inkt vergaat waardoor er kleurveranderingen in het motief ontstaan, ook niet bij frequente instraling van zon- of UV-licht. Normaal gesproken in lichtbakken gebruikt, werken de kleuren en contrasten bij het verlichten van de folie vanaf de achterkant zeer intensief. Maar ook zonder verlichting vanaf de achterkant overtuigt onze Backlit folie door een heldere kleurweergave en sterke contrasten.


Backlit folie

De kwaliteit van Backlit folie

Het zijdematte oppervlak van de polyesterfolie is structuurloos en glad. De achterkant is wit glanzend. Met een dikte van 210 µm is de lichtdoorlatende Backlit folie flexibel en licht, maar tevens scheurvast en stevig. Let erop dat de folie niet wordt geknikt, omdat knikken duidelijk in het materiaal zichtbaar blijven.

Hulp bij de keuze van Backlit folie

Wat zijn de typische toepassingsgebieden van Backlit folie?

Geplaatst in lichtbakken wordt Backlit folie gebruikt voor veel verschillende toepassingen: In de horeca wordt zo buiten vóór een restaurant de aandacht gevestigd op menu's en speciale aanbiedingen om zo gasten uit te nodigen. Filmposters en programmaoverzichten met intense kleuren worden passend bij de stemmige sfeer in bioscopen vanaf de achterkant belicht, waardoor bezoekers ze zich goed zullen blijven herinneren.

Backlit folie wordt het vaakst gebruikt voor zogenoemde city-light-posters. Deze manier van posterreclame is bijvoorbeeld ook te vinden op stations, bij bushaltes en in winkelcentra. Door de Backlit folie in een vitrine met glas te plaatsen, is deze uitstekend beschermd tegen externe invloeden, zoals regen en wind. Zowel overdag als ‘s nachts werken de kleuren opvallend en intensief. Overeenkomstig het formaat van de city-light-poster bieden wij onze Backlit-folie aan in de afmetingen 118,5 x 175 cm.

Welk papier is het meest geschikt voor city-light-posters: affichepapier, Backlit-folie of indoor papier?

Voor uw reclame in city-light-formaat 118,5 cm x 175 cm kunt u kiezen uit affichepapier, Backlit folie of indoor papier.

  • Affichepapier adviseren wij voor buitenreclame, bijv. posters die op reclamedragers worden geplakt of gelijmd.
  • Backlit folie adviseren wij voor city-light-posters die bijv. bij bushaltes in lichtbakken worden geplaatst.
  • Indoor papier is vooral geschikt voor gebruik binnen, zoals kantoor- of verkoopruimtes.

Wij bieden Backlit folie aan voor de volgende producten

SAMPLE BOX
Houd onze diverse soorten papier en materialen in uw handen en leer de eigenschappen ervan beter kennen.
Naar de SAMPLE BOX
Papierstalen
Zie wat voor effect de verschillende papiersoorten hebben en maak de juiste keuze voor uw drukwerk.
papierstalenboek