Afbeelding van
Affichepapier

Goed

4.35/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending

020 262 19 19   Ma-vr 8-17 u

Een overzicht van ons affichepapier

  • Verkrijgbaar in 115 g/m² en 120 g/m²
  • Enkelzijdig gestreken papier
  • Wit, houtvrij papier
  • Mat en glad oppervlak aan de voorkant
  • Blauw gemêleerde achterkant voor betere ondoorzichtigheid 
  • Natvast en UV-bestendig
Affichepapier

De eigenschappen van affichepapier

Voor affichepapier is de blauwe achterkant karakteristiek, daarom wordt het ook wel blauwrugpapier of blueback papier genoemd. Het stevige papier is vanwege zijn kwaliteit ideaal voor posterreclame buiten. Posters van affichepapier worden met posterlijm op hardvezelplaten aangebracht of direct op reclamezuilen of aanplakborden geplakt.


 

Affichepapier

Affichepapier: Het materiaal voor posters

Het oppervlak voelt nogal ruw aan en het papier ligt licht in de hand. Omdat het aan de voorkant gestreken is, ontstaat er een duidelijk en hoogwaardig drukresultaat. Door de kwaliteit van het materiaal en het oppervlak parelen regendruppels van het papier af, en ook andere vloeistoffen kunnen er probleemloos worden afgeveegd. De blauw gemêleerde achterkant van het affichepapier is niet gestreken, waardoor lijm of plaksel hier zeer goed op hecht. De gekleurde achtergrond verhindert bovendien dat oudere postermotieven waar overheen is geplakt, doorschijnen.

Mening van de vakman

„Voor campagnes met buitenreclame voor de korte en middellange termijn is affichepapier altijd een goede keus, om alle weersomstandigheden te trotseren en met sprekende kleuren op grote oppervlakken effect te sorteren.“  

C. Assayag-Zimmermann – Marketingmanager voor Frankrijk bij Onlineprinters

Hulp bij de keuze van affichepapier

Voor welke producten is affichepapier geschikt?

Affichepapier is vooral geschikt voor posterreclame voor gebruik buiten, die op reclamedragers wordt geplakt – bijvoorbeeld op reclamezuilen of aanplakborden. Voor city-light-posters in dichte lichtbakken, bijv. bij bushaltes of in binnensteden, adviseren wij backlit folie.

Affichepapier of kunstdrukpapier – wat is het beste papier voor posters?

Wij adviseren affichepapier op grond van zijn eigenschappen vooral voor buitenreclame die geplakt of gelijmd wordt. Voor posters die u binnenshuis wilt aanbrengen, bijv. reclame in etalages of als decoratie op kantoor, is kunstdrukpapier de ideale keuze. 

Waarin verschilt weerbestendig karton van affichepapier?

Beide papiersoorten zijn geschikten voor het maken van reclame voor gebruik buiten. Weerbestendig karton verschilt vooral van affichepapier met betrekking tot de materiaaleigenschappen. Terwijl affichepapier alleen waterafstotend is, is weerbestendig karton waterresistent. Dat neemt dus gedurende een bepaalde tijd water helemaal niet op. De blauwe achterkant is zeer geschikt om het papier nat te verlijmen en voorkomt daarmee het doorschemeren van oudere postermotieven waar overheen wordt geplakt. Daarbij is het weerbestendige karton in een hoger gramsgewicht bij uitstek geschikt om stevig op bomen of straatlantaarns te blijven zitten.

WIJ BIEDEN affichepapier VOOR DE VOLGENDE PRODUCTEN AAN

SAMPLE BOX
Houd onze diverse soorten papier en materialen in uw handen en leer de eigenschappen ervan beter kennen.
Naar de SAMPLE BOX
Papierstalen
Zie wat voor effect de verschillende papiersoorten hebben en maak de juiste keuze voor uw drukwerk.
papierstalenboek