Afbeelding van
Werkdrukpapier

Goed

4.34/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending

020 262 19 19   Ma-vr 8-17 u

Een overzicht van ons werkdrukpapier

  • Verkrijgbaar in een gramsgewicht van 90 g/m²
  • Klassiek boekpapier
  • Hoogwit
  • Mat oppervlak
  • Ongestreken papier
  • Beschrijfbaar

De eigenschappen van werkdrukpapier

Werkdrukpapier is een machinegladde papiersoort, die vooral wordt gebruikt voor het drukken van boeken. Bij de vervaardiging wordt het papier met vulstoffen op een zo groot mogelijk volume gebracht. Dat betekent dat het boekpapier in vergelijking met het klassieke kunstdrukpapier dikker aanvoelt en desondanks hetzelfde gewicht per vel heeft. Vergeleken met kunstdrukpapier heeft werkdrukpapier een 1,4-voudige veldikte. Terwijl kunstdrukpapier een gestreken papiersoort is, is werkdrukpapier ongestreken. Daarom is het bij uitstek geschikt voor het drukken van alleen maar teksten en afbeeldingen in steunkleuren. Wanneer in een boek veel foto's getrouw naar het origineel moeten worden weergegeven, is het beter een gestreken soort papier zoals kunstdrukpapier te gebruiken.

Materiaalbeschrijving

Werkdrukpapier wordt bij het maken van boeken graag gebruikt voor klassieke zwart-witboeken in de bellettrie evenals voor non-fictieboeken en vakliteratuur. Daarbij kunnen zowel pockets als gebonden boeken van werkdrukpapier worden gemaakt. Ook voor de productie van eenvoudige brochures is het papier over het algemeen geschikt, want door zijn hoge veldikte bevatten korte publicaties een bepaald volume. Vanwege zijn relatief goede licht- en verouderingsbestendigheid is werkdrukpapier geschikt voor archivering.

Hulp bij de keuze van werkdrukpapier

Wat betekent werkdruk?

Werkdruk is een aanduiding voor het drukken van boeken of brochures (in zwart-wit) die voornamelijk teksten bevatten. Afbeeldingen en foto's kunnen bij werkdruk niet zo detailgetrouw worden weergegeven. Werkdruk staat tegenover het drukken van kranten en tijdschriften evenals het drukken van illustraties. Bij dit laatste wordt kunstdrukpapier gebruikt, dat afbeeldingen beter weergeeft.

Mijn boek bevat veel foto's. Moet ik dan als papier werkdrukpapier gebruiken?

Omdat het bij werkdrukpapier om een ongestreken papiersoort gaat en foto's niet voor 100 procent getrouw naar het origineel kunnen worden weergegeven, adviseren wij bij een publicatie met veel foto's en afbeeldingen het gebruik van kunstdrukpapier.

Wij bieden werkdrukpapier aan voor de volgende producten

SAMPLE BOX
Houd onze diverse soorten papier en materialen in uw handen en leer de eigenschappen ervan beter kennen.
Naar de SAMPLE BOX
Papierstalen
Zie wat voor effect de verschillende papiersoorten hebben en maak de juiste keuze voor uw drukwerk.
papierstalenboek