Afbeelding van
Transparantpapier

Goed

4.34/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending

020 262 19 19   Ma-vr 8-17 u

Een overzicht van ons transparantpapier

  • Verkrijgbaar in een gramsgewicht van 110 g/m²
  • Melkachtig fijn, transparant papier
  • Mat oppervlak
  • Hoge ondoorzichtigheid
  • Waterafstotend

De eigenschappen van transparantpapier

De hoge transparantie vormt een bijzondere eigenschap van dit papier, waarbij het oppervlak niet volledig doorzichtig is, maar eerder melkachtig doorschijnend. Wanneer producten op korte afstand achter een vel papier worden gehouden, kan men ongeveer vermoeden waarom het gaat. Wanneer het transparantpapier direct op een voorwerp of een ander bedrukt vel ligt, zijn de daaronderliggende objecten en motieven goed zichtbaar. Daarmee kunnen prachtige optische effecten worden bereikt.

 

Zowel de voor- als de achterkant van het transparantpapier hebben een mat oppervlak en voelen glad aan. Er dringt nauwelijks inkt door het dichte oppervlak naar binnen en daarom moet het papier na het drukken ook wat langer drogen. Daarom bedrukken wij het papier in digitale druk. In het transparante papier kan niet alleen inkt moeilijk binnendringen, maar ook andere vloeistoffen. Dat betekent dat het licht waterafstotend is. 

Papier met iets extra's

Het matte transparantpapier is in onze shop verkrijgbaar in een gramsgewicht van 110 g/m² en het overtuigt met zijn onmiskenbare materiaaleigenschappen. Het melkachtige transparante uiterlijk maakt unieke en creatieve ontwerpen mogelijk. Als exclusieve inschieters geeft het papier vouwkaarten of folders net iets extra's. De populaire inschieters zijn bij uitstek geschikt voor drukwerk in standaard papierformaat, want ze zijn vijf procent kleiner dan de gangbare papierformaten. Alle inschieters worden enkelzijdig bedrukt, omdat een extra drukmotief aan de achterkant zou doorschijnen. De korte celvezels van het papier zorgen ervoor dat uitgevoerde vouwen ook na het opnieuw openvouwen nog te zien zijn. Dat betekent dat het papier met een zekere mate van voorzichtigheid moet worden behandeld, omdat de kniksporen anders langdurig zichtbaar blijven.

Hulp bij de keuze van transparantpapier

Hoe wordt transparantpapier transparant?

Transparantpapier wordt gemaakt van korte, slijmerig gemalen celstofvezels. De transparantie wordt daarbij bepaald door de maalgraad van de celstof. Vulstoffen, zoals die bij de vervaardiging van veel andere papiersoorten worden gebruikt, zouden de doorzichtigheid van het papier nadelig beïnvloeden.

Kan transparantpapier worden beschreven?

Transparantpapier heeft een gladde voor- en achterkant en is licht waterafstotend. Daardoor kan het papier met viltstiften of vulpennen niet worden beschreven. Beschrijven met balpennen of potloden is wel enigszins mogelijk.

Waarop moet bij de vormgeving van het drukdesign worden gelet?

Bij de vormgeving van het drukmotief dient u te letten op voldoende contrast, omdat de ondergrond door een vel transparantpapier heen schijnt. Let er bij de vormgeving van exclusieve inschieters bovendien op, dat het drukdesign harmonieert met het drukwerk dat eraan ten grondslag ligt.

Wij bieden transparantpapier aan voor de volgende producten

SAMPLE BOX
Houd onze diverse soorten papier en materialen in uw handen en leer de eigenschappen ervan beter kennen.
Naar de SAMPLE BOX
Papierstalen
Zie wat voor effect de verschillende papiersoorten hebben en maak de juiste keuze voor uw drukwerk.
papierstalenboek