Afbeelding van
PVC-folie

Goed

4.37/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending

020 262 19 19   Ma-vr 8-17 u

Een overzicht van onze PVC-folie

  • Kunststof folie van polyvinylchloride (PVC) 
  • 80 µm (wit glanzend) voor vloerstickers voor gebruik buiten
  • 90 µm (transparant glanzend of wit glanzend) voor stickers in offsetdruk
  • 255 g/m² (transparant glanzend of wit glanzend) voor grootformaat plakfolie
  • Zelfklevend en te verwijderen zonder lijmresten achter te laten
  • Scheurvast en vormvast
  • Geschikt voor gebruik binnen en buiten
PVC-folie

De eigenschappen van PVC-folie

De permanent zelfklevende PVC-folie hecht op alle gladde, gereinigde oppervlakken en kan weer worden verwijderd zonder lijmresten achter te laten. Het materiaal is scheurvast en hittebestendig. De hechtfolie wordt bedrukt met waterbestendige UV-inkt, die een lichtechtheid van tot wel twee jaar garandeert.
Wij bieden PVC-folie voor vloerstickers voor gebruik buiten, in offsetdruk gedrukte stickers en grootformaat plakfolies aan.

PVC-folie met een dikte van 80 µm voor vloerstickers voor gebruik buiten

Voor de vloerstickers voor gebruik buiten maken wij gebruik van 80 µm dikke zelfklevende folie van de kunststof polyvinylchloride (PVC). De wit glanzende hechtfolie is gecoat met een gestructureerd, stroef beschermlaminaat, dat door verzekeringen is gecertificeerd tegen eventueel veroorzaakt lichamelijk letsel. Dankzij de anti-slipstructuur is het oppervlak mat en stroef, waardoor het risico op uitglijden op de stickers tot een minimum wordt beperkt. Het beschermlaminaat beschermt de opdruk bovendien tegen krassen.

De PVC-folie is vooral geschikt om op een ruwe ondergrond zoals beton, asfalt of steen aan te brengen. Vóór het aanbrengen dienen grof vuil, zand of steentjes van de ondergrond te worden verwijderd.

PVC-folie met een dikte van 90 µm voor stickers in offsetdruk

Onze PVC-folie voor stickers in offsetdruk is 90 µm dik en naar keuze verkrijgbaar in transparant of wit.
De achterkant van de folie is voorzien van lijm en ligt bij de transparante variant op ongedeeld en bij de witte variant op gedeeld dragerpapier. Het papiergewicht van PVC-folie, lijm en dragermateriaal komt samen overeen met 260 g/m².
Bedrukt wordt de waterbestendige folie met UV-gedroogde inkt. Deze is maar beperkt geschikt voor langdurig gebruik buiten. Zo kan bijvoorbeeld bij langdurige invloed van de zon of andere zeer sterke lichtinvloeden geen garantie op een constante kleurweergave worden gegeven.
Het drukbeeld heeft een hoge resolutie en overtuigt door een hoge detailgetrouwheid. Men dient er echter nota van te nemen dat er geen witte inkt op de transparante folie kan worden gedrukt. Witte elementen zouden in het drukbeeld eveneens transparant verschijnen of niet zichtbaar zijn.

Onafhankelijk van de kleur is het oppervlak van de folie glanzend of spiegelend en heel glad. Deze heeft een goede grip; zo remt het materiaal bijvoorbeeld iets, wanneer men er met een vinger overheen strijkt. De folie kan probleemloos van het dragermateriaal worden losgemaakt en hecht op alle gladde, gereinigde ondergronden als marmer, gepolijste steen of tegels.

PVC-folie in de dikte 255 g/m² voor grootformaat plakfolies

De PVC-folie heeft bij de bestelling van de grootformaat plakfolies een gramsgewicht van 255 g/m². De folie is eveneens verkrijgbaar in transparant of wit. Vanwege het gramsgewicht is de folie bij uitstek geschikt voor grote formaten.
De folie is zelfklevend en wordt beschermd door het dragerpapier. Deze wordt digitaal bedrukt en overtuigt door een hoge kleurintensiteit en -helderheid. Let er echter op dat witte inkt bij de transparante variant niet kan worden gedrukt. Witte elementen zouden in het drukbeeld eveneens transparant uitkomen of niet zichtbaar zijn.
De 255 g/m² dikke PVC-folie is geschikt voor gebruik buiten en binnen en is B1-gecertificeerd, dus moeilijk ontvlambaar en in geval van brand zelfdovend.
Het materiaal is heel glad, het oppervlak glanzend. Evenals de 80 µm en 90 µm dikke folies heeft de 255 g/m² zware PVC-folie een goede grip en kan gemakkelijk van het dragerpapier worden afgehaald.

Mening van de vakman

„Het is raadzaam om PVC-folie in 80 µm te gebruiken, wanneer vloerstickers voor gebruik buiten ook op een ruwe ondergrond als beton of asfalt moeten blijven zitten. Hier moet ook het beschermlaminaat van het materiaal worden genoemd, omdat dit voor een betere grip zorgt wanneer er overheen wordt gelopen. Dat is dus ideaal voor vloerstickers bij outdoor-evenementen.“   

Susanne Mangold – Productmanager bij Onlineprinters

Hulp bij de keuze van PVC-folie

Waar worden vloerstickers gebruikt?

Vloerstickers worden voor gebruik binnen in de vorm van trapreclame, bewegwijzeringssysteem of als vloerreclame in bedrijven of winkelcentra toegepast. In dokterspraktijken of apotheken zijn ze ook vaak te vinden als aanwijzing om discreet afstand te houden tot een voorganger.
Buiten trekken vloerstickers bijvoorbeeld de aandacht als uitnodigende vloermarkeringen voor winkels, als onderdeel van guerilla-acties of marketingcampagnes evenals bewegwijzeringssystemen in voetgangersgebieden of op beursterreinen. 

Hoe lang kunnen vloerstickers blijven zitten?

De levensduur van vloerstickers is afhankelijk van verschillende factoren, zoals lichtinvloeden, de ondergrond en de plaats waar de stickers worden aangebracht evenals de slijtage doordat er continu overheen wordt gelopen. Bij vloerstickers die bij gebruik buiten zijn blootgesteld aan directe zonnestralen evenals frequent gebruik van het oppervlak, is de levensduur in vergelijking met stickers die beschermd tegen licht zijn aangebracht en minder vaak worden belopen korter. 

Wij bieden PVC-folie aan voor de volgende producten

80 µm PVC, wit glanzend met beschermlaminaat

90 µm PVC, wit glanzend/transparant glanzend met beschermlaminaat


255 g/m² PVC-folie, wit glanzend/transparant glanzend

SAMPLE BOX
Houd onze diverse soorten papier en materialen in uw handen en leer de eigenschappen ervan beter kennen.
Naar de SAMPLE BOX
Papierstalen
Zie wat voor effect de verschillende papiersoorten hebben en maak de juiste keuze voor uw drukwerk.
papierstalenboek