Afbeelding van
KAPA® plast

Goed

4.35/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending

020 262 19 19   Ma-vr 8-17 u

Een overzicht van KAPA® plast

  • Witte polyurethaan-schuimkern
  • Witte deklagen van celstofkarton met een kunststof coating (primer-finish)
  • Verkrijgbare diktes: 5 mm en 10 mm
  • Glad oppervlak
  • Hoge kleurintensiteit en scherpte
  • Zeer gering gewicht
  • Liggen heel goed vlak en zijn zeer vormvast
  • Toplagen zijn vochtresistent
  • Niet geschikt voor gebruik buiten
KAPA plast

De eigenschappen van KAPA® plast

KAPA® plast-platen worden direct bedrukt. De primer-finish (de kunststof coating van de lagen karton) waarborgt een uitstekende bedrukbaarheid en een zeer goede hechting van de inkt. Het materiaal neemt inkt probleemloos over, waarbij de hoge witgraad van de platen ervoor zorgt dat de opgedrukte kleuren neutraal worden weergegeven. Opdrukken op KAPA® plast onderscheiden zich door een hoge intensiteit en helderheid van de kleuren evenals een zeer goede scherpte. Dankzij de lichte oppervlakteglans hebben de motieven een contrastrijke en hoogwaardige uitstraling.
De lagen karton op de zachte schuimplaten zijn vochtresistent en het composietmateriaal bezit een hoge hittebestendigheid. Ook bij wisselende omgevingscondities blijven KAPA® plast-platen vormvast. Door zijn eigenschappen is KAPA® plast een optimaal materiaal voor reclameborden voor gebruik binnen. 


KAPA® plast

De kwaliteit van KAPA® plast

Het vlakke oppervlak van de deklagen van KAPA® plast voelt vanwege de zeer fijne structuur iets ruw aan. De snijranden van de platen zijn netjes en glad, waardoor de KAPA® plast-platen bij uitstek geschikt zijn voor de contoursnede. Door de kunststof schuimkern voelen de zijden heel ruw aan, met een grove structuur. De hoeken van de platen zijn spits en stevig. 
Door het geringe gewicht liggen de platen losjes en licht in de hand. Ook grootformaat platen kunnen daardoor gemakkelijk op wanden of plafonds worden aangebracht.

Mening van de vakman

„Voor borden die binnen worden gebruikt, kan ik KAPA-Plast van harte aanbevelen. Het materiaal kan gemakkelijk worden getransporteerd, maar is toch goed bestand tegen stoten en is daarom ook geschikt om meerdere keren opgehangen en gedemonteerd te worden. U kunt voor de reclameborden kiezen tussen plastic haakjes en metalen houders. Als alternatief brengen wij voor u boorgaten in de hoeken aan om het bord veilig te bevestigen.“

Susanne Mangold – Productmanager bij Onlineprinters

Hulp bij de keuze van KAPA® plast

Waarvoor wordt KAPA® plast gebruikt?

KAPA® plast is bij uitstek geschikt voor reclameborden, tafeldisplays of voor grootformaat motieven. Es wordt gebruikt bij de uitvoering van beurs- en tentoonstellingsconcepten, als decoratie-element in zakelijke ruimten of als presentatiewand voor fotocampagnes. 
Ook in architectuur- of ontwerpbureaus wordt gebruik gemaakt van de zachte schuimplaten, bijvoorbeeld in de modelbouw, bij de uitvoering van driedimensionele designontwerpen of als moodboards in de modebranche.

Hoe kunnen reclameborden van KAPA® plast het best worden aangebracht?

Plastic haakjes

1. Aanbrengen van het KAPA® plast-bord met plastic haakjes

Als optie leveren wij uw reclameborden met plastic haakjes voor de bevestiging. U kunt deze selecteren onder de extra opties op de productpagina's in onze onlineshop. De zelfklevende haakjes worden heel eenvoudig aan de achterkant van het bord geplakt. Dan kunt u uw reclamebord met behulp van de op het plastic aangebrachte metalen haken en spijkers op de wand bevestigen. 
Per reclamebord ontvangt u twee plastic haakjes.

Metalen houder

2. Aanbrengen van het KAPA® plast-bord met een metalen houder

Als alternatief voor de plastic haakjes kunt u ook metalen houders aanschaffen voor de bevestiging van uw reclameborden van KAPA® plast. U kunt deze selecteren onder de extra opties op de productpagina's in onze onlineshop. U ontvangt dan per reclamebord twee zelfklevende houders van metaal. Afhankelijk van de plaatafmetingen en het gewicht zijn de metalen houders ofwel 10 x 10 cm of 10 x 20 cm.

Breng de zelfklevende houders bovenaan de rand aan de achterkant van uw reclamebord aan. Druk de houder gedurende ongeveer tien seconden goed vast en wacht nog 30 minuten voordat u het bord ophangt. Het aanbrengen op de wand gaat op dezelfde manier als het ophangen van een fotolijst. U heeft daarvoor twee spijkers nodig, waaraan u het bord met de metalen houders ophangt.

Als aanvulling op de houders leveren wij bovendien zelfklevende afstandshouders van rubber. Deze kunt u bijvoorbeeld op de beide onderste hoeken aan de achterkant van uw reclamebord plakken. De afstandshouders zorgen voor een optimale afstand van het bord tot de wand.

3. Aanbrengen van het KAPA® plast-bord met vier boorgaten in de hoeken

U kunt de KAPA® plast-reclameborden op verzoek ook laten voorzien van vier gaten. U kunt de "Boorgaten in de hoeken" selecteren onder de extra opties op de productpagina's in onze onlineshop. Wij voorzien de hoeken van uw reclamebord dan van boorgaten in de hoeken met een diameter van 4 mm of 6 mm. Zo kunt u uw bord heel eenvoudig met schroeven op de wand aanbrengen.

Hoe kan KAPA® plast het best worden bewaard?

KAPA® plast zachte schuimplaten liggen onder de juiste bewaaromstandigheden goed vlak en zijn vormvast. De platen dienen droog en beschermd tegen kou, zoveel mogelijk plat liggend te worden bewaard.

Hoe kan KAPA® plast het best worden afgevoerd?

KAPA® plast kan via het huisvuil worden afgevoerd.

Wij bieden KAPA® plast aan voor de volgende producten

SAMPLE BOX
Houd onze diverse soorten papier en materialen in uw handen en leer de eigenschappen ervan beter kennen.
Naar de SAMPLE BOX
Papierstalen
Zie wat voor effect de verschillende papiersoorten hebben en maak de juiste keuze voor uw drukwerk.
papierstalenboek