Afbeelding van
Doorschrijfpapier

Goed

4.35/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending

020 262 19 19   Ma-vr 8-17 u

Een overzicht van ons doorschrijfpapier

  • Papierdikte varieert tussen 60 en 90 g/m² 
  • Hoogwitte bovenvellen in doorschrijfsets, vierkleurig bedrukbaar 
  • Roze en gele ondervellen in doorschrijfsets, zwart bedrukbaar 
  • Houtvrij 
  • FSC-gecertificeerd

De eigenschappen van doorschrijfpapier

Naamgevend kunnen met dit papier direct tijdens het schrijven meer exemplaren van het geschrevene op één of meerdere daaronderliggende vellen worden uitgewerkt. Om ervoor te zorgen dat het mechanisme functioneert, hebben de verschillende soorten doorschrijfpapier een verschillende coating en zijn in een bepaalde volgorde in de doorschrijfset gerangschikt. De kopie ontstaat vervolgens door een chemische reactie tussen de elkaar aanvullende lagen op de afzonderlijke vellen.  


Het zogenoemde bovenvel heeft een gecoate achterkant en is bedoeld als kleurgever, terwijl het daaronderliggende middenvel aan beide kanten is gecoat en de "kopie" dus ontvangt en ook weer doorgeeft aan het ondervel. Dit is op zijn beurt weer alleen aan de voorkant gecoat. Daarom is de volgorde van de afzonderlijke soorten doorschrijfpapier heel belangrijk. Het kopieermechanisme functioneert alleen, wanneer men met een pen (bijv. een balpen) druk op het bovenvel uitoefent. 
 

Bij ons in de shop worden, al naargelang wens, twee of drie vellen van het houtvrije doorschrijfpapier verbonden tot één doorschrijfset, zodat de notities van het bovenvel tijdens het schrijven op het tweede en derde vel (middenvel en ondervel) worden overgebracht. U kunt losse sets bestellen of gelijmde blokken met meerdere sets. Terwijl het bovenste vel in onbedrukte toestand hoogwit is, zijn het tweede en derde vel verkrijgbaar in roze of geel. Door de verschillende kleurgeving is een set eenvoudig de onderscheiden van een andere en het origineel snel van de "kopie".  

Doorschrijfsets voor detailhandel, dienstverleners en horeca

Voor dienstverleners uit verschillende branches, zoals de detailhandel, de horeca of de bouwsector, zijn doorschrijfsets ook in tijden van digitalisering onontbeerlijk. Dankzij het kopieermechanisme zijn kwitanties en afleverbewijzen voor klanten snel uitgeschreven, worden leveringen eenvoudig bevestigd en facturen ongecompliceerd in een dubbele of drievoudige uitvoering opgesteld. De zo opgemaakte bewijzen vergemakkelijken de jachtige dagelijkse werkzaamheden en zijn ideaal om snel te worden gearchiveerd.  

Hulp bij de keuze van doorschrijfpapier

Met welke kleuren kunnen de verschillende vellen van een doorschrijfset worden bedrukt?

Het hoogwitte bovenvel kan aan de voorkant vierkleurig worden bedrukt. In onze onlineshop heeft u eveneens de mogelijkheid de achterkant van het bovenvel zwart te laten bedrukken – bijv. met aanwijzingen en "kleine lettertjes". Daarvoor kiest u 4/1-kleurige doorschrijfsets
Tweede en derde vellen worden altijd alleen maar eenkleurig zwart bedrukt. 

Met welke pennen functioneert het doorschrijven?

Omdat de voor het doorschrijven vereiste chemische reactie op het doorschrijfpapier door druk ontstaat, zijn pennen waarmee men op het vel drukt, geschikt om mee te schrijven. Daartoe behoren balpennen of potloden. Zelfkleurende pennen als tekstmarkers of viltstiften zijn niet geschikt.  

Wat betekent FSC?

De afkorting FSC staat voor "Forest Stewardship Council", een internationale organisatie zonder winstoogmerk, die zich al sinds 1992 inzet voor een milieuvriendelijk, sociaal verantwoord en economisch duurzaam beheer van bossen. De markering van papier met het FSC-keurmerk geeft aan dat hierbij in het bijzonder waarde wordt gehecht aan het behoud van bosbestanden, goede arbeidsomstandigheden en een respectvolle omgang met bosarbeiders, inheemse volkeren en alle andere bosbewoners. Deze criteria worden gewaarborgd door onafhankelijke controles.

Wat betekent "houtvrij" precies?

"Houtvrij" papier is een aanduiding voor een papiersoort die voor maximaal vijf procent uit houtpulp (lignine) bestaat. Lignine is verantwoordelijk voor het vergelen van papier. Vanwege van geringe aandeel houtpulp blijft houtvrij papier langer wit.  

Wij bieden doorschrijfpapier aan voor de volgende producten

SAMPLE BOX
Houd onze diverse soorten papier en materialen in uw handen en leer de eigenschappen ervan beter kennen.
Naar de SAMPLE BOX
Papierstalen
Zie wat voor effect de verschillende papiersoorten hebben en maak de juiste keuze voor uw drukwerk.
papierstalenboek