Afbeelding van
Alu-DIBOND®

Goed

4.34/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending

020 262 19 19   Ma-vr 8-17 u

Een overzicht van Alu-DIBOND®

  • Witte aluminium deklaag (aan voor- en achterkant)
  • Zwarte polyethyleen composietkern
  • Materiaaldikte: 4 mm
  • Gering gewicht
  • Luxe uitstraling
  • Mat oppervlak
  • Hoge weersbestendigheid en vormvastheid
  • Temperatuurbestendigheid: - 50 °C tot + 80 °C
Alu Dibond

De eigenschappen van Alu-DIBOND®

Alu-DIBOND® bestaat uit twee witte aluminium lagen, met in het midden een zwarte kunststof composietkern van polyethyleen. Met een dikte van 4 mm is het materiaal zeer stevig en buigvast. Door middel van UV-directdruk wordt het motief op de Alu-DIBOND®-plaat gedrukt. Het drukresultaat mag er zijn: De plaat overtuigt door een mat oppervlak met zeer scherpe details en een duurzame sterkte.

De witte, onbedrukte vlakken van de Alu-DIBOND®-plaat voelen glad aan. De met UV-bestendige inkt bedrukte oppervlakdelen hebben daarentegen een lichte motiefstructuur, zo komt bijvoorbeeld opgedrukte tekst iets naar voren en is voelbaar wanneer men eroverheen strijkt. Dankzij het geringe gewicht ligt de plaat licht in de hand. De randen van het materiaal zijn glad en netjes afgesneden.


Alu Dibond

De toepassing van Alu-DIBOND® buiten en binnen

Alu-DIBOND® wordt vooral gebruikt voor reclameborden, bedrijfsborden of outdoor-reclamecampagnes. Dankzij de combinatie van aluminium en kunststof is Alu-DIBOND® zeer corrosie- en weerbestendig en dus een geliefd materiaal voor borden die buiten worden gebruikt. Alu-DIBOND® blijft zelfs bij extreme temperaturen vormvast. Om het schoon te maken kan indien nodig met een vochtige doek over het motief worden geveegd. 

Binnen wordt de aluminium composietplaat graag gebruikt voor hoogwaardige afdrukken en foto's. Maar ook op beurzen wordt er gebruik van gemaakt. Door de luxe en heldere uitstraling zijn fotoafdrukken op Alu-DIBOND® bij uitstek geschikt voor fotografen die hun opnamen op professionele wijze tijdens exposities of in galerieën willen tonen. Dankzij het geringe gewicht kan het materiaal ook bij grote formaten gemakkelijk worden vervoerd en moeiteloos op de wand worden aangebracht. Vanwege het matte oppervlak worden extreme spiegelingen van bijvoorbeeld de belichting in een expositieruimte verhinderd.

 

Mening van de vakman

„Alu-DIBOND® is bij onze klanten zeer gewild voor gebruikt als reclame- of bedrijfsbord. Het materiaal is stevig en toch licht, en is bijvoorbeeld geschikt voor naamborden voor kantoorruimtes of voor toepassingen buiten op een bedrijfsterrein.“

H. Wiederer – Productmanager bij Onlineprinters

Hulp bij de keuze van Alu-DIBOND®

Hoe kunnen reclameborden van Alu-DIBOND® het best worden aangebracht?

Metalen houder

1. Aanbrengen van een Alu-DIBOND®-bord met metalen houder

U kunt op de productpagina van onze reclameborden van Alu-DIBOND® onder de "Extra opties" ook een metalen houder kiezen. U ontvangt dan per reclamebord twee zelfklevende houders van metaal. Afhankelijk van de plaatgrootte en het gewicht zijn deze metalen houders 10 x 10 cm of 10 x 20 cm. 
Breng de zelfklevende houders bovenaan de rand aan de achterkant van uw reclamebord aan. Druk deze gedurende ongeveer tien seconden goed vast en wacht 30 minuten voordat u het bord ophangt. Het aanbrengen op de wand gaat op dezelfde manier als het ophangen van een fotolijst. U heeft daarvoor twee spijkers nodig, waarmee u het bord met de metalen houders aanbrengt.

Bij de houders ontvangt u bovendien zelfklevende afstandshouders van rubber. Deze kunt u op de onderste hoeken aan de achterkant van uw reclamebord plakken. Na het aanbrengen van het bord zorgen de afstandhouders voor een optimale afstand tot de wand.

2. Aanbrengen van een Alu-DIBOND®-bord met boorgaten in de hoeken

U kunt op de productpagina van onze reclameborden van Alu-DIBOND® onder de "Extra opties" ook boorgaten in de hoeken voor uw product toevoegen. Selecteer daarvoor de optie "Boorgaten in de hoeken". Wij voorzien de hoeken van uw reclamebord dan van boorgaten in de hoeken met een diameter van 4 mm of 6 mm. Zo kunt u uw bord stevig op de wand aanbrengen. 

Wij bieden Alu-DIBOND® aan voor de volgende producten

SAMPLE BOX
Houd onze diverse soorten papier en materialen in uw handen en leer de eigenschappen ervan beter kennen.
Naar de SAMPLE BOX
Papierstalen
Zie wat voor effect de verschillende papiersoorten hebben en maak de juiste keuze voor uw drukwerk.
papierstalenboek