Afbeelding van
Splendorlux

Goed

4.37/5.00

Betrouwbare webshop

Meer dan 1 milj. tevreden klanten
Gratis verzending
Spoeddruk en spoedzending

020 262 19 19   Ma-vr 8-17 u

Een overzicht van ons Splendorlux

  • Verkrijgbaar in een gramsgewicht van 250 g/m²
  • Wit, hoogglanzend karton
  • Voorkant voorzien van een dikkere strijklaag
  • Heldere fotoweergave
  • Licht gestreken, beschrijfbare achterkant
  • FSC-gecertificeerd van zuiver ECF-celstof
     
Splendorlux

De eigenschappen van Splendorlux

Splendorlux overtuigt door een heel bijzonder elegant en luxe uiterlijk. Het oppervlak van de voorkant van het papier respectievelijk karton glanst sterk en heeft een hoge witgraad. Wanneer men het karton in het licht heen en weer beweegt, glanst het en doet herinneren aan de witte lak van een nieuwe auto. Terwijl de voorkant is voorzien van een dikkere strijklaag en daardoor niet kan worden beschreven met een vulpen, balpen of potlood, kan dit wel heel goed op de matwitte, slechts licht gestreken achterkant. Dit biedt de gebruiker veel speelruimte voor designideeën. Van de vormgeving van luxe visitekaartjes, mooie postkaarten en uitnodigingen tot en met creatieve deurhangers voor reclamedoeleinden is alles mogelijk.

Splendorlux

Heldere kleuren en een prachtige beeldweergave

Splendorlux van Fedrigoni is in onze onlineshop verkrijgbaar voor drukbare producten met een gramsgewicht van 250 g/m². Het hoogwaardige papier overtuigt door zijn hoge stijfheid, een hoog volume en het extreem hoogglanzende oppervlak. Met name speciale vormgevingseffecten komen door de hoogglanzende uitstraling zeer goed tot hun recht. Op het papier is bovendien een beeldweergave in fotokwaliteit mogelijk. Wanneer wij Splendorlux voor u bedrukken, gebruiken wij daarvoor speciale UV-inkt, die middels ultraviolet licht gedroogd en gehard wordt. Daardoor wordt gewaarborgd dat de drukinkt optimaal op het materiaal hecht. Het karton is FSC-gecertificeerd en bestaat uit zuivere ECF-celstof. Splendorlux is volledig biologisch afbreek- en recyclebaar.

Over de fabrikant Fedrigoni  

Fedrigoni is de grootste fabrikant van fijn papier in Italië. Sinds 1717 produceert de onderneming, met hoofdkantoor in Verona, de meest uiteenlopende soorten hoogwaardig papier en biedt tegenwoordig meer dan 3.000 verschillende soorten FSC-gecertificeerd papier aan. De papierfabrikant heeft dochtermaatschappijen over de hele wereld – zo ook in Duitsland.

Mening van de vakman

„Splendorlux wordt heel graag gebruikt voor hoogwaardige postkaarten of vouwkaarten. Het papier wordt vooral graag gebruikt voor huwelijksuitnodigingen, omdat het zo mooi glanst en foto's er zo goed op tot hun recht komen. Het vertegenwoordigt de "droom in het wit" die zovelen hebben, voor 100 procent.“

C. Assayag-Zimmermann – Marketingmanager voor Frankrijk bij Onlineprinters

Hulp bij de keuze van Splendorlux

Wat betekent FSC?

De afkorting FSC staat voor "Forest Stewardship Council", een internationale organisatie zonder winstoogmerk, die zich al sinds 1992 inzet voor een milieuvriendelijk, sociaal verantwoord en economisch duurzaam beheer van bossen. De markering van papier met het FSC-keurmerk geeft aan dat hierbij in het bijzonder waarde wordt gehecht aan het behoud van bosbestanden, goede arbeidsomstandigheden en een respectvolle omgang met bosarbeiders, inheemse volkeren en alle andere bosbewoners. Deze criteria worden gewaarborgd door onafhankelijke controles.

Welk design komt met Splendorlux vooral goed tot z'n recht?

Splendorlux is bij uitstek geschikt voor drukwerk dat een blikvanger moet worden. Zo kunnen er bijvoorbeeld heel goed opvallende visitekaartjes of postkaarten mee worden vormgegeven. Het papier is ook zeer gewild voor jubileums- of huwelijksuitnodigingen, want het overtuigt door zijn hoge witgraad en de sterke glans op de voorkant. De achterkant kan naderhand goed met gangbare pennen worden beschreven of worden bedrukt.

Wat is het verschil tussen Splendorlux en kunstdrukpapier?

Splendorlux en kunstdrukpapier lijken in principe veel op elkaar. Ook kunstdrukpapier heeft een glanzend oppervlak, maar de voorkant van Splendorlux glanst nog iets meer. Bovendien is de achterkant van Splendorlux slechts licht gestreken en heeft een mat uiterlijk, terwijl de achterkant van kunstdrukpapier gestreken is en glanst. Splendorlux heeft bovendien een hogere stijfheid en voelt bij gelijk gramsgewicht iets dikker aan.

Wij bieden Splendorlux aan voor de volgende producten:

SAMPLE BOX
Houd onze diverse soorten papier en materialen in uw handen en leer de eigenschappen ervan beter kennen.
Naar de SAMPLE BOX
Papierstalen
Zie wat voor effect de verschillende papiersoorten hebben en maak de juiste keuze voor uw drukwerk.
papierstalenboek