Jubileumvoordeel: Bespaar 15 % op visitekaartjes – slechts tot en met 31 juli 2024. Code: HAPPY-BC-15

Goed

Trustpilot
Jubileumvoordeel: Bespaar 15 % op visitekaartjes – slechts tot en met 31 juli 2024. Code: HAPPY-BC-15

Flyers

Goed

39 beoordelingen op

TrustpilotTrustpilot

INDIVIDUELE FLYERS DRUKKEN IN HET JUISTE FORMAAT

Wat moet er in de flyer staan en waar wordt deze verspreid? Twee fundamentele vragen bij de keuze van het formaat van de flyer. Om flyers in de stad te verspreiden, zijn kleine formaten die je makkelijk kunt opbergen, zoals A7 of pocketformaat, ideaal. Op het point of sale - of dat nu een bakkerij, kapsalon of een andere winkel is - mag het best iets opvallender zijn: in A5- of A4-formaat wekt u de belangstelling van uw klanten. Voor heel opvallende boodschappen, zoals uitnodigingen voor evenementen, adviseren wij flyers in DIN-lang- of maxi-formaat. Hoe of waar dan ook: Bij ons kunt u goedkoop flyers laten drukken die veelzijdig kunnen worden ingezet! Het populairst bij onze klanten zijn trouwens flyers in het klassieke A5- en A6-formaat.

De gangbaarste flyerformaten:

FlyerformaatFormaat in mmVereiste pixels bij 300 dpi
DIN A852 x 74 mm614 x 874 px
DIN A774 x 105 mm874 x 1240 px
DIN A6105 x 148 mm1240 x 1748 px
DIN A5148 x 210 mm1748 x 2480 px
DIN A4210 x 297 mm2480 x 3508 px
DIN A3297 x 420 mm3508 x 4961 px
DIN lang105 x 210 mm1240 x 2480 px

TIPS VOOR HET KIEZEN VAN DE PAPIERSOORT

Het gangbaarste papier voor flyers is kunstdrukpapier. Door het gladde oppervlak reflecteert dit papier licht beter dan andere papiersoorten en laat kleuren daardoor glanzen. Op kringlooppapier worden kleuren weliswaar minder intensief weergegeven, maar het is daarentegen wel heel milieuvriendelijk. Kunststoffolie biedt als voordeel dat het wordt bedrukt met uv-gedroogde inkt, waardoor het water- en oliebestendig is en zodoende perfect geschikt voor flyeracties in de openlucht. De keuze van de papiersoort hangt uiteindelijk af van uw persoonlijke voorkeuren en de plaats waar uw actie wordt gehouden.

PAPIERGEWICHT: FLYERS MET DE JUISTE DIKTE DRUKKEN

Het papiergewicht, dat is dus de dikte of dichtheid van het papier dat u voor het drukken van de flyers kiest, beÔnvloedt vooral het gevoel bij het vastpakken van de flyer. Hoe hoger het gewicht van het papier, hoe sterker het is. Daardoor komen flyers in de handen van de ontvanger meestal hoogwaardiger over. Bovendien schijnen afbeeldingen en teksten aan de achterkant minder door en omgekeerd. Voor klassieke flyers zijn vooral papiersoorten met een gramsgewicht tussen 135 g/m≤ en 300 g/m≤ zeer geschikt. Inschieters komen uit met een geringere papierdikte, die idealiter dient te liggen tussen 80 g/m≤ en 250 g/m≤.

FAQ's OVER FLYERS

Kan ik het formaat voor mijn flyers zelf bepalen?

Voor dubbelzijdig bedrukte flyers kunt u de breedte (7 -21 cm) en hoogte (9-31 cm) zelf bepalen.

Welke papiersoorten zijn het meest geschikt voor flyers?

Dankzij de heldere kleurweergave is glanzend gestreken kunstdrukpapier heel geschikt voor flyers, waarbij de focus vooral op het ontwerp ligt. Wie de voorkeur geeft aan een luxe uitstraling met minder spiegeling, kiest voor mat kunstdrukpapier. Wanneer een flyer naderhand nog bestempeld of beschreven moet worden, adviseren wij ongestreken papier zoals offset- of kringlooppapier. Voor regenbestendige flyers kunt u het beste kunststof folie kiezen, voor heel stevige karton. De geselecteerde papiersoorten kunnen ter bescherming ťn voor een bijzondere look nog worden veredeld.

Wat is de snijmarge bij een flyer?

De snijmarge bij flyers bedraagt 2 mm. Na het drukken worden de flyers op het eindformaat gesneden. De snijmarge dient daarbij als speelruimte voor eventuele snijverschillen. Let daarom ook op de veiligheidsafstand: Belangrijke informatie dient op een afstand van ten minste 4 mm tot het eindformaat te staan.

Hoe voorkom ik fouten bij het opmaken van mijn bestand?

Voordat u uw flyers online bestelt, dient u gebruik te maken van een van de twee onderstaande opties: 1.) Controleer uw opgemaakte bestand vůůr het uploaden nog een keer op de meest gemaakte fouten. Deze hebben in de regel betrekking op een van de volgende aspecten:
 • Snijmarge
 • Kleurmodus
 • Resolutie
 • Veiligheidsafstand
 • Formaat
 • Inktbezetting
 • Speciale kleuren en veredeling
2.) Wanneer u weinig tijd heeft of u veel wilt bestellen, is het raadzaam gebruik te maken van onze opmaakservice. Onze professionals letten op alle relevante details en vinden eventuele fouten in de opgemaakte bestanden.

Mijn bestelling heeft haast kan ik gebruikmaken van een spoedlevering?

Ja. Voor dergelijke gevallen bieden wij meerdere mogelijkheden om de productie en verzending van uw gedrukte artikel te versnellen. Tegen geringe extra kosten kunt u, afhankelijk van uw geselecteerde flyerformaat, onze standaardproductietijd voor een deel drastisch verkorten. Bijvoorbeeld: Voor een dubbelzijdig te bedrukken A5-flyer kunt u de productietijd ofwel verkorten tot 1-2 werkdagen, of tegen extra kosten gebruikmaken van onze spoeddrukservice. In dit laatste geval wordt de productie nog op dezelfde dag afgehandeld. Let er echter op dat de precieze levertijd afhangt van meerdere factoren:
 • De gekozen betaalwijze
 • Het precieze moment waarop uw opgemaakte bestand is ontvangen
 • De gekozen productietijd
 • De verzendtijd

Kan ik flyers met QR-codes laten bedrukken?

Flyers zijn bij uitstek geschikt voor het gebruik van een QR-code. Hierbij hoeft u maar op een paar belangrijke punten te letten. De QR-code moet ten minste een afmeting van 2 x 2 cm hebben en op voldoende afstand tot aangrenzende teksten en afbeeldingen worden geplaatst. Voor een optimale functionaliteit van de QR-code adviseren wij u de code eenkleurig zwart op een witte achtergrond te drukken.

Waar moet ik bij de vormgeving van een flyer op letten?

Grijp bij de vormgeving van uw flyer terug op lettertypes en kleuren van uw corporate design en zorg zo voor een bepaald herkenningseffect. Vermijd lange tekstblokken en concentreer u op de belangrijkste inhoud. Werk met een goed leesbare tekstgrootte bij lettertypes met dunne lijnen dient u een bijpassende lettergrootte te gebruiken. Om de inhoud snel en gemakkelijk te kunnen opnemen, adviseren wij een optimale harmonie tussen tekst, afbeelding en witte ruimte. Vergeet niet uw logo goed zichtbaar te plaatsen en laat belangrijke informatie er duidelijk uitspringen, bijv. met een gedeeltelijke veredeling.

Waar moet ik bij de inhoud van een flyer op letten?

Het belangrijkst is een sprekende titelregel. Verder moeten de vijf W-vragen worden beantwoord: wat, wie, waar, waarom en wanneer? Ga in de inhoud in op het concrete voordeel voor de klant en overtuig uw klanten van uw onderwerp. Formuleer een duidelijke oproep om actie te ondernemen en vermeld de belangrijkste contactinformatie.

Onze tip: minder is meer. Houd uw informatie kort en bondig beperk u tot de belangrijkste punten.
Meld u aan
Wachtwoord vergeten
Nieuwe klantenaccount aanmaken
Geen toegangsrecht tot deze klantgegevens.
Voer uw e-mailadres in
Voer uw wachtwoord in
Nieuw bij ONLINEPRINTERS? Nu registreren
Controleer uw e-mailadres
Na een geslaagde authentificatie ontvangt u per e-mail een gedurende 1 uur geldige link evenals verdere aanwijzingen voor het terugzetten van uw wachtwoord.
Voer uw e-mailadres in
Voer uw wachtwoord in
Herhaal het wachtwoord
Wij gebruiken de door u meegedeelde gegevens om een klantenaccount aan te maken en voor de uitvoering van uw bestelling. Wanneer u een product heeft gekocht kunnen wij u daarna via een e-mail aanbevelingen voor soortgelijke producten sturen. Wanneer u dat niet wilt kunt u ons een berichtje sturen of klikken op de afmelding in de e-mail. Meer informatie vindt u op Privacybescherming.
Heeft u al een klantenaccount? Naar de aanmelding
Meld u met de juiste toegangsgegevens aan om toegang te krijgen tot de gepersonaliseerde productvoorstellen. Met ťťn klik op de knop wordt u doorgestuurd naar de standaardproductpagina zonder personalisatie.
Naar de productpagina