De dag van de verliefden is één van die gelegenheden, waarbij men de hand niet op de knip houdt. Wij hebben een paar tips voor u hoe uw onderneming daarvan profiteert. Om ervoor te zorgen dat u hier meteen mee aan de slag kunt gaan, kunnen bij ons ter gelegenheid van Valentijnsdag gratis templates worden gedownload.

Bloemen zijn natuurlijk altijd goed. Naast de klassiekers, waartoe ook bonbons behoren, is er ook veel ruimte voor een heleboel andere cadeautjes. Omdat meer dan de helft van de mensen iets op 14 februari aan een ander cadeau geeft, is er rond deze datum een brede massa bereidwillige kopers. Dus hoeft men hierbij alleen maar creatief te zijn, om deze attent te maken op de eigen onderneming. Hoe dat zou kunnen, verraden onze tips. Verderop hebben wij ter gelegenheid van Valentijnsdag templates voor gratis gebruik beschikbaar gesteld.

Inhoudsopgave:

Zo profiteert u van Valentijnsdag

Hartstochtelijk verliefden zijn doorgaans de enigen die zich al lang van tevoren het hoofd breken over een geschikt cadeau ter gelegenheid van Valentijnsdag. De meesten nemen hun toevlucht tot een vertrouwde attentie of vergeten de datum helemaal wanneer ze er niet aan worden herinnerd. En deze luie massa is nou juist gevoelig voor nieuwe cadeau-ideeën, geheugensteuntjes en cadeautjes die op het laatste moment uitkomst bieden. Van deze omstandigheden kan elke onderneming profiteren.

Iets origineels voor Valentijnsdag

Bij langer durende relaties kunnen de ideeën weleens opraken. Suggesties om eens iets anders cadeau te geven, zijn in deze gevallen zeer welkom. Met een beetje goede wil en creativiteit kan in bijna elk aanbod iets passends voor Valentijnsdag worden gevonden.

Kijk eens in uw assortiment naar producten of diensten die geschikt zijn voor Valentijnsdag. Wat op het eerste gezicht niet geschikt lijkt, kan het met een paar knepen wel worden: door middel van een geschikt verhaal samen met een eenduidig bijpassend product of door het toevoegen van een kleine attentie (zie hieronder) in een valentijnsdaglook.

Hoe aparter en origineler uw voorstellen, des te groter is de kans om ook klanten te bereiken die tot nog toe niets ter gelegenheid van Valentijnsdag aan een ander cadeau deden.

Chocoladetabletjes met een hartje om op Valentijnsdag mee te geven.

Redding op het allerlaatste moment

14 februari wéér vergeten. Wanneer de partner daar veel waarde aan hecht, kan dat een groot probleem worden. Maak het uw door stress geplaagde klanten makkelijk, door kleine cadeautjes paraat te hebben. Voor degenen die een heel slecht geweten hebben, kunnen het ook voorbereide tegoedbonnen zijn met een open bedrag.

Helpen herinneren aan een cadeautje

Wie zich verplicht voelt iets voor Valentijnsdag cadeau te geven, is dankbaar wanneer hij of zij daarvoor tijdig een herinnering ontvangt. Dat kan bij klanten uit het klantenbestand plaatsvinden door middel van een mailingactie, waarbij tevens een aanbieding ter gelegenheid van Valentijnsdag wordt gepresenteerd. Zelfs wie niets geschikts in zijn portfolio heeft, kan een herinnering als service voor de klant versturen en er zo voor zorgen dat men zich u weer herinnert.

Geschikte gedrukte producten voor Valentijnsdag

Als cadeautje of als toevoeging: Gedrukte producten hebben als voordeel dat ze niet alleen individueel kunnen worden vormgegeven, maar ook kunnen worden voorzien van een merk. Ter gelegenheid van Valentijnsdag kunnen ze op verschillende manieren worden gebruikt.

Envelop in Valentijnsdag-design

Post met Valentijnsdagwensen

Het kan de moeite waard zijn om klanten in combinatie met de eigen onderneming te herinneren aan Valentijnsdag. Om juridische valstrikken te vermijden, is het raadzaam zendingen per post te versturen. Zo kan men klanten bijvoorbeeld met een aantrekkelijk vormgegeven postkaart attent maken op een aanbieding ter gelegenheid van 14 februari. Voor kleine hints is ook een envelop die klanten alvast in de juiste stemming brengt heel geschikt.

Aandacht op het POS

Of het nu gaat om een valentijnsdagmenu in een restaurant of een met de hand gemaakt cadeau voor een geliefde: alleen datgene wat opvalt, wordt ook gekocht. De meest praktische en eenvoudigste oplossing is een display, dat volgens één van onze templates (zie onder) of eigen ontwerpen kan worden bedrukt. Dat trekt zeer effectief de aandacht, kan indien nodig gemakkelijk worden verplaatst en na afloop van de actie worden opgeborgen.

Voor de horeca zijn ook verschillende tafeldisplays heel geschikt, die het best ongeveer drie weken vóór 14 februari attent maken op het assortiment. Men kan kiezen uit displays in de vorm van een prisma, vierkant, zeskant, cilinder en piramide. Deze displays doen het ook allemaal goed op de verkoopbalie. Daarvoor zijn echter ook de klassieke toonbankdisplays verkrijgbaar.

Al van veraf zichtbaar zijn met gas gevulde hartvormige ballonnen. De vorm geeft aan dat hier passende valentijnsdagcadeaus verkrijgbaar zijn. Voorzien van een bescheiden merk kunnen ze zelfs nog dienst doen als eigen cadeau. Wie dan wat dichterbij is gekomen, ziet ook de flyers ter gelegenheid van Valentijnsdag.

Wie wil kan ook zijn POS vormgeven in een Valentijnsdag-design — bijvoorbeeld met raamstickers

Kleine attenties met dubbele functie om mee te geven

Kleine cadeautjes behouden niet alleen een vriendschap, maar ook een zakelijke relatie. Zelfklevende memoblaadjes in de vorm van een hart, stickers en raamstickers kunnen als kleine attenties bij aankoop van een cadeau worden toegevoegd, eventueel in een bijpassende tasje of doos. Wanneer de bedrijfsopdruk daarbij niet al te opvallend is, kunnen de meegegeven attenties zelfs deel uitmaken van het cadeau. Dat geldt eveneens voor fruitgomsnoepjes en chocoladetabletjes. Wie Valentijnsdag vergeten is, zal deze kleine attenties dankbaar gebruiken om mee te nemen, vooral wanneer het pakje met een mooie spreuk is versierd.

Wanneer men grote aantallen mini-cadeautjes uitstalt, kan men daarmee ook andere, in de buurt geplaatste aanbiedingen onder de aandacht brengen.

Een tegoedbon kan altijd

Vooral voor spontane gevers en late knoopdoorhakkers komt een tegoedbon van pas. Deze is echter ook een ideaal cadeau voor alle klanten die de ontvanger zelf willen laten kiezen. Mooi vormgegeven en gedrukt kan een tegoedbon veel indruk maken. Daarvoor komen postkaarten in aanmerking of plastic kaarten. Voor deze laatsten zijn bovendien bijpassende kaarthoesjes met vakje verkrijgbaar of kaarthoesjes met gleuf, die eveneens kunnen worden bedrukt.

Valentijnsdag: templates vormgeven

Creatieve koppen ontwerpen hun eigen motieven ter gelegenheid van Valentijnsdag. Wie geen gevoel heeft voor grafisch tekenen, kan een designservice in de arm nemen of zijn toevlucht nemen tot onze gratis templates hieronder. De vormgeving moet passen bij het thema Valentijnsdag, maar ook bij de doelgroep en de onderneming.

Bij een harmonische uitstraling hoort ook een passend lettertype. Dat dient in ieder geval te harmoniëren met het lettertype van de template. Men kan het best gebruikmaken van een iets neutrale stijl, maar ook iets romantisch in de zin van Valentijnsdag. Lettertypes voor de dag van de geliefden vindt u in onze fontverzameling Valentijnsdag – gratis lettertypes.

Voor een mooie resultaat is behalve de vormgeving ook het uitgangsmateriaal belangrijk. Papier en kartonnen verpakkingen dienen van hoge kwaliteit te zijn. Voor postzendingen moeten geen standaard briefpapier en geen standaard enveloppen worden gebruikt, maar hoogwaardige vellen en enveloppen.

Valentijnsdag: templates om gratis te downloaden

Wij hebben verschillende templates voor u gemaakt, zodat u een deel van onze voorstellen direct kunt uitvoeren. U kunt de complete lay-out overnemen door alleen uw tekst in te voegen, maar ook kleuren of motieven vervangen. Op deze manier kunnen de templates ook nog voor andere gelegenheden worden gebruikt.

Wij bieden de templates aan in drie verschillende stijlen. De afzonderlijke motieven zijn voor elk product beschikbaar, zodat uw valentijnsdagartikelen allemaal hetzelfde handschrift kunnen dragen.

U kunt kiezen uit twee verschillende bestandsformaten:

InDesign-bestand (indd): U voert uw teksten en wijzigingen rechtstreeks in het lay-outprogramma in en exporteert de gegevens vervolgens als drukklaar pfd-bestand. Aanwijzingen betreffende de eisen die aan drukgegevens worden gesteld, vindt u in onze Help-functie.
Pdf-bestand: Een eenvoudige oplossing wanneer iets met de hand op het kant-en-klare product moet worden vermeld. Wie geen Creative Cloud heeft, kan pdf-bestanden zo goed en zo kwaad als het gaat met behulp van tools (van derde aanbieders) bewerken; hoe dat gaat leest u in ons artikel “
Pdf-bestand bewerken“.

Enveloppen DL-formaat

Vormgegeven enveloppen vallen op tussen de dagelijkse poststukken. Of u deze enveloppen nu zelf gebruikt of uw klanten aanbiedt om hun valentijnsdagwensen in te versturen, deze ontwerpen trekken gegarandeerd de aandacht. Het juiste product in de shop van Onlineprinters zijn de enveloppen (in DL-formaat).

Font: Frenchpress (Dafont)Font: Loved by the king (Dafont, Google)Font: Grand Hotel Regular (Google); Graphics

PDF indd

 

PDF indd

 

PDF indd

 

Tegoedbonnen

Ze zijn nagenoeg universeel bruikbaar – en met dienovereenkomstige veranderingen ook geschikt voor andere gelegenheden. Onze templates zijn beschikbaar in DL-formaat, zodat ze direct in de vormgegeven enveloppen passen.

Het juiste product in de shop van Onlineprinters zijn flyers (DL-formaat), die wij hier met een desbetreffend gramsgewicht als tegoedbonnen gebruiken.

Font: Loved by the king (Dafont, Google)Font: Frenchpress (Dafont); GraphicFont: Grand Hotel Regular (Google); Graphics

PDF indd

 

PDF indd

 

PDF indd

 

De achterkant van de tegoedbon kan naar eigen wens worden vormgegeven. Hieronder staan twee voorbeelden van waardebonnen die u in uw zaak kunt aanbieden.

Prismadisplays

Voor een verkoopbalie of een tafel in een restaurant vormen deze displays een effectieve boodschapper voor de dag der verliefden om reclame mee te maken. Het juiste product in de shop van Onlineprinters zijn de tafeldisplays.

Font: Loved by the king (Dafont, Google)Font: Frenchpress (Dafont); GraphicFont: Grand Hotel Regular (Google); Graphics

PDF indd

 

PDF indd

 

PDF indd

 

Hartvormige ballonnen

De vorm alleen al is hier de boodschap. Met een individuele opdruk zorgt u ervoor dat klanten u zich herinneren.

Het juiste product in de shop van Onlineprinters zijn hartvormige ballonnen, die naar keuze enkelzijdig of dubbelzijdig kunnen worden bedrukt.

Font: Grand Hotel Regular (Google)

PDF indd

Zelfklevende memoblaadjes in de vorm van een hart

Iedereen kan zelfklevende memoblaadjes gebruiken en dat is waarom ze zo populair zijn. En omdat een blokje zelden direct wordt opgebruikt, blijft de reclameboodschap langere tijd aanwezig.

Het juiste product in de shop van Onlineprinters zijn de zelfklevende memoblaadjes gestanst (hart). 

Font: Frenchpress (Dafont)Font: Loved by the king (Dafont, Google)Font: Grand Hotel Regular (Google); Graphics

PDF indd

 

PDF indd

 

PDF indd

 

 

Fruitgomsnoepjes

Ze zijn lekker en in deze hoeveelheid word je er ook niet dik van. Wanneer ze kan ook nog zo leuk zijn verpakt, tast iedereen graag toe. Groot voordeel: De fruitgomsnoepjes smelten nauwelijks en blijven daarom het hele jaar goed.

Het juiste product in de shop van Onlineprinters zijn de fruitgomsnoepjes in de categorie “zoetwaren”

Font: Loved by the king (Dafont, Google)Font: Frenchpress (Dafont); GraphicFont: Grand Hotel Regular (Google); Graphics

PDF indd

 

PDF indd

 

PDF indd

 

 

Chocoladetabletjes

Met de desbetreffende opdruk in dubbel opzicht zoet: Van een logo voorziene (“gebrande”) chocoladetabletjes zijn geschikt als kleine attentie om mee te geven en als decoratie.

Het juiste product in de shop van Onlineprinters zijn de gepersonaliseerde chocoladetabletjes.

Font: Loved by the king (Dafont, Google)Font: Frenchpress (Dafont); GraphicFont: Grand Hotel Regular (Google)

PDF indd

 

PDF indd

 

PDF indd

 

 

Postkaarten

Tot slot nog een klassieker: de postkaart. Hier vindt u onze drie templatemotieven voor Valentijnsdag in A6-formaat. De achterkant kunt u ofwel vrij vormgeven, voorzien van standaardlijnen voor de ontvanger of onbedrukt laten.

De desbetreffende opties vindt u in de productconfiguratie in de shop van Onlineprinters bij de postkaarten. Natuurlijk kunt u met de motieven ook exclusieve varianten van de postkaarten laten bedrukken.

Valentinstagsvorlage für Postkarte 01Valentinstagsvorlage für Postkarte 02Valentinstagsvorlage für Postkarte 03
Font: Loved by the king (Dafont, Google)Font: Frenchpress (Dafont); GraphicFont: Grand Hotel Regular (Google); Graphics

PDF indd

 

PDF indd

 

PDF indd

 

 

Images/Graphics: by Pixabay and Pexels