Dit lettertype heeft een hoge herkenningswaarde onder de generaties Nintendo-spelers. Hun aandacht is dus al verzekerd – en voor de ouderen een aangenaam gevoel van nostalgie.
Hij is ongetwijfeld de beroemdste loodgieter ter wereld: Mario met snor, tuinbroek en pet. Sinds 1983 verschijnt de Italiaanse loodgieter in zijn eigen Nintendo-videospelreeks. En hij is zo succesvol dat hij als het ware het “gezicht” van Nintendo is geworden. Inmiddels kennen ook veel niet-gamers hem. Daardoor heeft de (voormalige) Super Mario font ook enige bekendheid verworven.

Als je dit lettertype wilt gebruiken, heb je twee mogelijkheden: ofwel download je het als lettertype, ofwel maak je afzonderlijke woorden of tekstpassages in een generator.

Tip: Wij hebben alle fonts gecontroleerd op commerciële bruikbaarheid, maar kunnen geen garantie geven. Controleer daarom de bijgeleverde licentie van het lettertype of de informatie op het betreffende downloadplatform (zie ook Commercieel gebruik: hier moet u op letten bij inhoud van het net).

Super Mario-lettertype downloaden

Voor langere teksten of als je dit lettertype vaker wilt gebruiken, is het de moeite waard om het te downloaden. De gratis lettertypes zijn gebaseerd op het bekende lettertype op verpakkingen van de Super Mario-spellen voor de Nintendo 64.

 width=Super Mario 256

Let op de licentievoorwaarden en neem eventueel contact op met de aanbieder voor commercieel gebruik.

  • Fontformaat: TTF
  • Ontwerp: fsuarez913

Naar het lettertype

 

Super Mario FontChlorinap

Dit lettertype heeft een andere naam, maar het lijkt ook op het Super Mario-lettertype.

    • Download direct als zip-bestand
    • Speciaal kenmerk: kleine hoofdletters, geen Duitse speciale tekens

To the Font

Voor meer lettertypes in deze stijl, zie Comic Fonts for Free Download en Graffiti Font: Hip-Hop Fonts for Free Download.

Super Mario-lettertype van de Generator

Als je alleen een enkel woord of korte teksten nodig hebt in de Super Mario outfit, is een generator alles wat je nodig hebt. Je kunt kiezen tussen Fontmeme en Fontgenerator.eu.

Screenshot van Fontmeme

Naast de lettergrootte kun je in de generatoren ook kleur en effecten selecteren. Zo vallen je Super Mario-achtige slagzinnen extra op.

Bronnen beelden: Thanaphat Kingkaew, Ibbleart Via Shutterstock

Screenshot van Fontmeme