In de tutorial Bannerdesign voor de AHOJ! Souvenirmanufaktur hebben we uitgelegd, hoe het vormgevingsproces van een reclamebanner verloopt: van de briefing door de klant, via het design-idee en de vormgeving van de banner in InDesign tot en met de export van de kant-en-klare drukgegevens. In deze bijdrage haken we direct op de vier stappen aan en laten aan de hand van drie korte video’s zien hoe de productie van de banner in z’n werk gaat.

Er wordt gesneden, gelast en er worden zeilogen aangebracht. Banners behoren tot de categorie “Grootformaat drukwerk” en doorlopen in de productie diverse verwerkingsstappen. Volg de weg van onze voorbeeldbanner door deze stappen tot aan het afgewerkte product.

Stap 1: Het drukken

Het bedrukbare materiaal PVC loopt vanaf een grote rol de digitale drukmachine in. De banner van de AHOJ! Souvenirmanufaktur wordt samen met andere drukbare producten stuk voor stuk gedrukt en op een tweede rol weer opgerold.

Stap 2: Het snijden

In aansluiting op het drukken wordt de rol naar een grote snijtafel gebracht. Daar worden de afzonderlijke gedrukte producten op maat gesneden op hun eindformaat. De snijarm van de machine is computergestuurd en ontvangt zo de precieze gegevens hoe de banner op maat moet worden gesneden.

Stap 3: Het lassen van de zoom

Om de banner te zomen, wordt de rand omgeklapt en vastgezet bij een hoge temperatuur. Deze extra bewerkingsstap wordt aan alle vier de kanten van de banner uitgevoerd.

Stap 4: Het aanbrengen van de zeilogen

In de laatste stap krijgt de banner zeilogen. De twaalf doorzichtige kunststof zeilogen worden na elkaar aangebracht en zorgen ervoor dat de banner later gemakkelijk en veilig op een omheining of steiger kan worden bevestigd.

banner-production-finished-advertising-banner

Dan is de productie voltooid en kan de banner verpakt en naar Berlijn worden verstuurd, waar men er misschien bij AHOIJ! Souvenirmanufaktur al reikhalzend naar uitkijkt. Wij wensen er heel veel plezier mee!